Κρεμώδες ριζότο με χταπόδι

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Κρεμώδες ριζότο με χταπόδι

Η σημερινή συνταγή είναι άκρως καλοκαιρινή και αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους καλεσμένους σας. Εάν τη συνοδέψετε και με ένα μπουκάλι λευκό κρασί θα ικανοποιήσετε και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι

500 γραμμάρια χταπόδι καθαρισμένο

400 ml σάλτσας ντομάτας

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Mαϊντανός

Ελαιόλαδο

1 πρέζα κουρκουμά

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσεις ρίχνουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε και το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

 

More for you

 
 

Don't Miss