#madameginger: Croque Monsieur στο φούρνο

Madame GingerMADAME GINGER Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017

Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017

#madameginger: Croque Monsieur στο φούρνο

Αχ αυτό το Παρίσι… Είχε δίκιο η συνεργάτιδά μου στο Madame Ginger, η Άννα, ότι αν πάω θα με μαγέψει. Έτσι κι έγινε. Πήγα, είδα, έφαγα και το ερωτεύτηκα. Ένα από τα πιό απολαυστικά brunch που μπορείς να γευτείς σε παρισινό καφέ, είναι τα croque monsieur, δηλαδή τα ζαμπονο-τυρο-σάντουιτς “υπερπαραγωγή”. Η δική μου εκδοχή δεν έχει μπεσαμέλ, ούτε τηγάνισμα: έχει μούλιασμα στο ταψί -σα να ήταν αυγοφέτες- και φούρνο. Κάλεσε τους φίλους σου σύντομα γιατί το επόμενο brunch σου θα έχει αέρα Παρισιού!

 

Μερίδες: 4-6  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά  
 
Υλικά:
6 φέτες ψωμί του τοστ
6 κ.γ. μουστάρδα απαλή
6 φέτες μοτσαρέλα ή κασέρι
3 φέτες ζαμπόν 
5 αυγά
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml γάλα πλήρες
5 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα 


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
1) Απλώνουμε 1 κ.γ. μουστάρδα σε κάθε φέτα ψωμί. 
 
2) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι. Στρώνουμε τις τρείς φέτες ψωμί με τη μουστάρδα προς τα πάνω. Από πάνω απλώνουμε τρείς φέτες τυρί. Απο πάνω στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν. Συνεχίζουμε με τρείς ακόμα φέτες τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ψωμί, με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω. 
 
3) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
 
4) Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα τα στρωμένα σάντουιτς και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
 
5) Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
 
6) Ψήνουμε τα croque monsieur σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
 
7) Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

 

More for you

 
 

Don't Miss