#madameginger: Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό κέικ

Madame GingerMADAME GINGER Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

#madameginger: Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό κέικ

Τα κέικ του καλοκαιριού εμπνέονται από τη φύση. Όταν βγούν τα πρώτα σταφύλια -ακόμα και τα ξινούτσικα- θα τα τσιμπολογήσεις το απόγευμα στη βεράντα, θα τα βάλεις στο πρωϊνό σου γιαούρτι, θα τα πάρεις μαζί σου στην παραλία και όσα περισσέψουν, θα τα βάλεις σε νόστιμο κέικ μελιού. Που από το λάδι, το γιαούρτι και τα ψημένα φρούτα, είναι έξτρα ζουμερό και μετά την πρώτη μέρα γίνεται ακόμα πιο νόστιμο! Αν βέβαια κρατήσει τόσο...

 

Μερίδες: 10-12  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 40-50 λεπτά  

Υλικά:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
160 ml σπορέλαιο 
220 γρ. μέλι 
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα   
¼ κ.γ. αλάτι
250 γρ. σταφύλια
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. 

2) Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα. 

3) Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

4) Προσθέτουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε να απλωθούν παντού στο μείγμα. 

5) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για για 40-50 λεπτά. 

6) Περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

7) Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.  

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss