Πώς θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια

Κυριακή 01 Απριλίου 2018

Κυριακή 01 Απριλίου 2018

Πώς θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια

Τη Μεγάλη Πέμπτη εκτός από το βάψιμο των αυγών φτιάχνουμε και τα πασχαλινά κουλουράκια. Έτσι λοιπόν σας δίνουμε από σήμερα τη συνταγή για τα τα πιο τραγανά και αρωματικά κουλουράκια.

Υλικά

1 kg αλεύρι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

250 γραμμάρια βούτυρο

1/2 φλιτζάνι  χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

More for you

 
 

Don't Miss