Αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου για όλες τις ώρες της ημέρας

Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου για όλες τις ώρες της ημέρας

Σήμερα σας δείχνουμε πώς θα φτιάξετε λαχταριστά κρουασάν βουτύρου και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο

60 ml. γάλα

60 ml νερό

30 γρ. ζάχαρη

12 γρ. μαγιά

Αλάτι μια πρέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά αφού την έχουμε ανακατέψει με νερό και στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια παίρνουνε τη ζύμη τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε απαλά. Βάζουμε τη ζύμη πάλι σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε τη ζύμη την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι από την μεγάλη του πλευρά μέχρι να πάρουν όλα την μορφή του κρουασάν. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα βάζουμε σε ταψί φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

More for you

 
 

Don't Miss