Καρπάτσιο παντζάρι με φακές

Σάββατο 01 Μαρτίου 2014

Σάββατο 01 Μαρτίου 2014

Καρπάτσιο παντζάρι με φακές

Εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου όλοι θέλουμε ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό. Η παρακάτω συνταγή συνδυάζει όλα αυτά αλλά προσφέρει συγχρόνως ωραία γεύση χωρίς όμως πολλές θερμίδες.

Υλικά για 4 άτομα: 4 μέτριοι βολβοί παντζαριού 4 κ.σ. φακές 2 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι 120 γρ. φέτα 2 φλιτζ. σαλάτα βαλεριάνα 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2 χωρίς τη φύτρα 1 φύλλο δάφνης 1 κ.. ημίχονδρο αλάτι 1 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Βράζετε τις φακές με αρκετό νερό, τη δάφνη και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε. Βράζετε τα παντζάρια σε αρκετό νερό με 1 κ.σ. ξίδι, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε λεπτές φέτες που αραδιάζετε στα πιάτα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το σπανάκι, τις φακές, αλάτι και πιπέρι. Όταν ζεσταθούν όλα τα υλικά, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τη θρυμματισμένη φέτα. Σερβίρετε πάνω από τις φέτες του παντζαριού. Διακοσμείτε με τη σαλάτα βαλεριάνα και ραντίζετε με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το ημίχονδρο αλάτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

 

More for you

 
 

Don't Miss