Μπριζόλες με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μπριζόλες με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

Υγιεινές, γευστικές μπριζόλες.

Υλικά για 4 άτομα: 2 μεγάλες μπριζόλες χωρίς κόκαλο από τα πλευρά (1/2 κιλό η μια) 3 φλιτζάνια ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 7 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε αμέσως από το φούρνο και τις βάζετε μέσα σε μια πλαστική σακούλα, την οποία δένετε και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Ανοίγετε τη σακούλα και αφαιρείτε τη φλούδα από τις πιπεριές, που με τη βοήθεια των υδρατμών, βγαίνουν τώρα πιο εύκολα. Πετάτε τα σπόρια, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Αλείφετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε τις μπριζόλες. Τις ροδίζετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλετε ψημένες medium, τις μετεφέρετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε να "ξεκουραστούν" για 10 λεπτά. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα τη ρόκα και κόβετε από πάνω τις πιπεριές. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιέρι και τους χυμούς από το κρέας που έβγαλε στο πιάτο. κόβετε το κρέας σε κομμάτια, τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss