Σιροπιαστό κέικ μάνγο με γιαούρτι καρύδας

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σιροπιαστό κέικ μάνγο με γιαούρτι καρύδας

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα.

Υλικά 80 γρ σπορέλαιο 2 μέτρια αυγά 120 γρ γιαούρτι καρύδας 1 βανίλια 150 γρ ζάχαρη άχνη 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μάνγο κομμένο σε μεγάλες φέτες Για το σιρόπι 100 γρ ζάχαρη 50 γρ νερό Χυμό από μισό λεμόνι

Προετοιμασία

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα. 2.Για το σιρόπι, σιγοβράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 3.Για το κεικ, χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη και το γιαούρτι στο μίξερ μέχρι ν’ αφρατέψουν, στην συνέχεια προσθέτουμε το λοβό της βανίλιας και τα αυγά. Όταν ενσωματωθούν τ’αυγά στο μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνουμε το μισό μείγμα μας, στρώνουμε το μάνγο και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα, ψήνουμε στους 180c για 40 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν το κέικ έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνοντας την στο κέντρο του κέικ. Αν είναι καθαρή το κεικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να παγώσει.) 4.Στην συνέχεια περιχύνουμε το σιρόπι στο κέικ και σερβίρουμε.

More for you

 
 

Don't Miss