Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου

Υλικά:

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 ml. γάλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αβγό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες μηλόξυδο
  • 15 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • χυμός από λεμόνι
  • ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
  • 5 ml σιρόπι καλαμποκιού

Εκτέλεση:  Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι, ενώ σε ένα άλλο χτυπάτε το γάλα με το αβγό. Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια και τα βουτάτε στο αλεύρι, μετά στο αβγό και ξανά στο αλεύρι. Τα τηγανίζετε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζετε την σάλτσα βάζοντας πρώτα τα σκόρδα μέσα στο φούρνο με λίγο λάδι στους 180 για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα λιώνετε με το πιρούνι προσθέτοντας το λάδι, την παρμεζάνα, το σιρόπι, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη με το θυμάρι και το βασιλικό, ρίχνοντας λίγες σταγόνες μηλόξυδο. Περιχύνετε πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.        

More for you

 
 

Don't Miss