Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για να χάσω τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για να χάσω τα περιττά κιλά

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι ονειρεύομαι πως βγαίνω στην παραλία με το τέλειο σώμα. Όμως η ζυγαριά μου έχει αντίθετη γνώμη, υπενθυμίζοντας μου ότι αυτό το χειμώνα ξέφυγα λίγο παραπάνω όσο αφορά τη διατροφή και μαζί μου ξέφυγαν και τα κιλά. Και ενώ μετανιώνω που δεν ξεκίνησα δίαιτα νωρίτερα και νιώθω τύψεις που δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα ήδη να είχα αγοράσει το τολμηρό μαγιό που μου τράβηξε την προσοχή, προσπαθώ να μην απελπίζομαι...γιατί ποτέ δεν είναι αργά.

Μπορεί οι ζεστές μέρες να έχουν πλέον εγκατασταθεί για τα καλά, παρόλα αυτά προλαβαίνω να ακολουθήσω μια πιο ισορροπημένη διατροφή και να κατέβω ένα με δυο νούμερα στα ρούχα μου. Σύμμαχος μου σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια είναι το καστανό ρύζι. Ένα τρόφιμο πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, συστατικά που καλύπτουν γρήγορα το αίσθημα πείνας, ικανοποιώντας σε βάθος χρόνου τον κορεσμό. Κάθε φορά που αποφασίζω να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους το ντουλάπι μου γεμίζει με Καστανό Basmati της Agrino Brown Family. Ενώ η αγαπημένη μου συνταγή είναι Καστανό Ρύζι Basmati με αβοκάντο και σολομό. Πρόκειται για μια επιλογή που όχι μόνο με βοηθάει να χάσω τα περιττά κιλά, αλλά τονώνει επίσης το ανοσοποιητικού μου σύστημα και με διευκολύνει από το να μην αποσυντονιστώ από το πλάνο της διατροφής μου. Παράλληλα αποτελεί ένα εύγεστο πιάτο και ένα εξαιρετικό κύριο γεύμα.

Καστανό ρύζι Basmati με αβοκάντο και σολομό

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια Agrino Brown Family Καστανό Basmati

200 γραμμάρια καπνιστό σολομό           

2 αβοκάντο       

2 λεμόνια           

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο        

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτοντας ελαιόλαδο και το αφήνετε να κρυώσει. Εντωμεταξύ κόβετε το αβοκάντο σε κύβους και προσθέτετε το χυμό από το ένα λεμόνι. Όταν το ρύζι έχει κρυώσει, προσθέτετε το σολομό κομμένο σε λωρίδες και το αβοκάντο, ρίχνετε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και απολαμβάνετε. 

Καλή σας όρεξη.

More for you

 
 

Don't Miss