Τα πιο νόστιμα πυργάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα, τόνο και ρύζι

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τα πιο νόστιμα πυργάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα, τόνο και ρύζι

Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά συνταγή, αφού η μελιτζάνα δεν τηγανίζεται αλλά τη ψήνουμε στο φούρνο. Αυτοί η ιδέα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια γιατί ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι πολύ νόστιμη.   

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

2 ντομάτες

160 γραμμάρια τόνο σε λάδι

250 γραμμάρια μοτσαρέλα

100 γραμμάρια ρύζι

2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

1 κλαδάκι θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές. Εντωμεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το πέστο. Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες, όπως και τη μοτσαρέλα. Παίρνετε τις μελιτζάνες και βάζετε μια κουταλιά από το ρύζι, μια φέτα ντομάτας, λίγο τόνο και μια φέτα μοτσαρέλα και από πάνω βάζετε άλλη μια φέτα μελιτζάνας. Όταν φτιάξετε τα πυργάκια μελιτζάνας τα τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνετε στον αέρα στους 180 για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η μοτσαρέλα να αρχίσει να λιώνει.

More for you

 
 

Don't Miss