Το πιο λαχταριστό ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Το πιο λαχταριστό ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Προετοιμάζουμε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και για κυρίως πιάτο σερβίρουμε ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου.

Υλικά 

1 κιλό ψαρονέφρι

2κ. σούπας ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί

1/2 φλιτζανιού κονιάκ

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

Για τον πουρέ κάστανο

1 κιλό κάστανα

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος

1 κ. σούπας βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ βράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη σάρκα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κάστανα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το γάλα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Στη συνέχεια τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Ύστερα προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά γυρίζοντας την κάθε πλευρά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε με τον πουρέ κάστανο και με τη σάλτσα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss