Πεντανόστιμοι γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πεντανόστιμοι γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Μπήκε η Σαρακοστή και για όσους νηστεύουν το κρέας η σημερινή συνταγή είναι η ιδανική. 

Υλικά

1 ¼ της κούπας γίγαντες

 2 κομμάτια λευκό ψωμί, κομμένα σε τέταρτα

 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

170 γραμμάρια  φέτα, τριμμένη

 280 γραμμάρια σπανάκι

400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους

6 κ.σ. ελαιόλαδο             

 ¼φλ. άνηθο

 Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μία κατσαρόλα με περίπου 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή για περίπου 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε από τη φωτιά και τους στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και ½ κ.γ. αλάτι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, έπειτα προσθέτουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τα κυβάκια ντομάτας, τον άνηθο και τις άλλες 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρίμαχος σκεύος. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και με την ψίχα του ψωμιού και μαγειρεύουμε στον φούρνο για 20 λεπτά

More for you

 
 

Don't Miss