Λαχταριστά αυγά στο φούρνο με ντομάτα και παρμεζάνα

Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018

Λαχταριστά αυγά στο φούρνο με ντομάτα και παρμεζάνα

Τα αυγά είναι ένα από το αγαπημένα πιάτα όλης της οικογένειας. Γι αυτό και σήμερα θα τα μαγειρέψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο και θα γίνουν πεντανόστιμα.

Υλικά

8 φρέσκα αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια παρμεζάνα

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

Ένα ματσάκι μαϊντανό

3 ή 4 φύλλα του βασιλικού

Λίγο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα βότανα και τα ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο. Αφήνουμε μόνο το δεντρολίβανο. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια σπάμε τα αυγά από πάνω προσέχοντας να μη σπάσει ο κρίκος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα βότανα και το σκόρδο. Περιχύνουμε ελαιόλαδο και στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

More for you

 
 

Don't Miss