Το μυστικό για να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το μυστικό για να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα αυγά είναι το πιο εύκολο υλικό για να μαγειρέψει κάποιος, παρόλα αυτά τα ποσέ αυγά είναι ένας από τους πιο δύσκολους τρόπους μαγειρέματος. Έτσι λοιπόν ο σεφ ο Cher Loh μας αποκαλύπτει τα βήματα για να πετύχουμε τα τέλεια αυγά ποσέ.

Καταρχάς ο σεφ δηλώνει ότι όλα είναι θέμα υπομονής και να χρησιμοποιηθεί ένα κόσκινο. Ας δούμε παρακάτω τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τα αυγά ποσέ.

  1. Η πρώτη συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε φρέσκα αυγά, γιατί τα ασπράδια δεν διαχωρίζονται τόσο εύκολα ένα είναι φρέσκα.
  2. Χρησιμοποιήστε μια βαθιά κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει. Το σημαντικό είναι το νερό να μη βράσει πολύ, καθώς οι φυσαλίδες μπορεί να διαχωρίσουν τα αυγά.
  3. Χρησιμοποιήστε λίγο ξύδι το οποίο βοηθάει να πήξει το αυγό. Ωστόσο μη βάλετε πολύ γιατί μπορεί να εμποδίσει τα αυγά να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο όταν σπάτε τα αυγά μέσα στο νερό, ώστε να πιάστε τυχόν περίσσεια ασπραδιού.
  5. Ο σεφ αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει καθορισμένο χρόνος μαγειρέματος, διότι το κάθε τηγάνι είναι διαφορετικό. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα ασπράδια να γίνουν διαφανή αλλά να ταλαντεύονται.    
  6. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ο σεφ προτείνει να βάλετε τα αυγά σε μια χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφήσει την υγρασία.

More for you

 
 

Don't Miss