Λαχταριστά αυγά με ντομάτα και φέτα

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Λαχταριστά αυγά με ντομάτα και φέτα

Τα αυγά εκτός από το ότι είναι νόστιμα, κάνουν και τη ζωή μας πιο εύκολη αφού μαγειρεύονται γρήγορα χωρίς να απαιτούν κάποια δεξιότητα.  Και το καλύτερο είναι ότι τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Υλικά

2 αυγά

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

Τυρί φέτα για γαρνίρισμα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πικάντικη πιπεριά τσίλι

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κόλιαντρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, και το μαύρο πιπέρι, την ντομάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ύστερα σπάμε απαλά τα αυγά πάνω στη σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τυρί φέτα.

More for you

 
 

Don't Miss