Νόστιμο: κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Νόστιμο: κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Νόστιμοι κεφτέδες για τους πιστούς του κοτόπουλου.

Υλικά:

• 750γρ. κιμά κοτόπουλου (πάρτε φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου και ζητήστε να σας το περάσουν από τη μηχανή του κιμά, από το χοντρό κόσκινο) • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια • 1 μεσαίο κολοκύθι, τριμμένο • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα• 1 αβγό • ½ κ.γ κάρι σε σκόνη • ½ κ.γ κύμινο (προαιρετικά) • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • Λίγο αλεύρι • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε σ’ ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτετε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο, το αβγό, το λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30’ για να σφίξει. Έπειτα, πλάθετε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς. Τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα), το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3-4’ από κάθε πλευρά. Αφού βγάλετε τους κεφτέδες από το τηγάνι τους βάζετε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με πατάτες και σαλάτα λαχανικών.

Καλή όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss