Λαχταριστές πατάτες στο φούρνο με λευκό κρασί

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Λαχταριστές πατάτες στο φούρνο με λευκό κρασί

Μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως εάν φτιάξετε τη σημερινή συνταγή θα ζήσετε το πιο όμορφο γευστικό ταξίδι.

Υλικά

800 γραμμάρια πατάτες

100 ml ξηρό λευκό κρασί

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι, αλάτι

Δενδρολίβανο για τη γεύση 

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το δενδρολίβανο και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε ξανά.

 

More for you

 
 

Don't Miss