Σπαγγέτι με πέστο ρόκας

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας

Μία νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.

Υλικά:

• 500 γρ. σπαγγέτι • 1 ματσάκι ρόκα • 4 κ.σ. κουκουνάρι • 2 σκελίδες σκόρδο • 1 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα • 1/3 φλιτ. Ελαιόλαδο • Αλάτι και φρεσκοξυρισμένο πιπέρι

Διαδικασία: Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό, βουτάτε σ’ αυτό το ματσάκι της ρόκας και το αφήνετε για 2’. Ξεπλύνετε τη ρόκα με κρύο νερό και τη στραγγίζετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Αδειάστε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε για περίπου 2-3’ σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το πιάτο σας είναι έτοιμο.

Extra tip: Αν θέλετε γαρνίρετε με φυλλαράκια ρόκας.

Καλή σας όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss