Οργανώστε ένα πάρτι "swap not shop"

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οργανώστε ένα πάρτι "swap not shop"

Επιλέξτε έναν όμορφο χώρο, στείλτε προσκλήσεις με email στις φίλες σας και οργανώστε πάρτι ανταλλαγής ρούχων, αξεσουάρ αλλά και χρήσιμων tips!

Η νέα τάση στο shopping είναι η ανταλλαγή ρούχων. Είτε ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είτε ως αποτέλεσμα του συχνά κουραστικού και συνεχόμενου βομβαρδισμού των γυναικών από τάσεις, διαφημίσεις και καταναλωτικά αγαθά, τα "Swap not shop parties" κάνουν τη διαφορά και το διαπροσωπικό shopping παίρνει την εκδίκηση του! Το συναίσθημα είναι υπέροχο αφού φέρνει τους ανθρώπους κοντά ενώ νιώθεις όπως τότε που τρύπωνες στην ντουλάπα της αδερφή σου ή της κολλητής σου για να ανταλλάξετε ρούχα... Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με αυτή την κίνηση, μπορείτε να απαλλαγείτε από ρούχα που σας κούρασαν ή ήταν λάθος επιλογή και να αποκτήσετε καινούργια, χωρίς να ανοίξετε το πορτοφόλι σας!! Βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος είναι η καλή διάθεση! Πώς να το οργανώσετε:
  • Φτιάξτε μια όμορφη ηλεκτρονική πρόσκληση με μέρα και ώρα και κάντε την forward στην mail list σας. Το πόσο θα «ανοίξετε» το event προς τα έξω ή πόσο θα το κρατήσετε για τις πιο στενές σας φίλες, αυτό εξαρτάται από εσάς. Πολύ σημαντική είναι η σημείωση R.S.V.P ή "απαντήστε παρακαλώ" ώστε να ξέρετε περίπου τον αριθμό των ατόμων που έχουν αποφασίσει να παρευρεθούν.
  • Όπως είπαμε, βρείτε το χώρο ή δημιουργήστε τον. Πρέπει να είναι όσο πιο μεγάλος γίνεται ώστε να χωράει αρκετό κόσμο αλλά και stands για να στήθουν τα μαγαζάκια ανταλλαγής. Μικρά, πτυσσόμενα τραπεζάκια θα κάνουν πολύ καλή δουλειά.
  • Βάλτε χαλαρή και χαρούμενη μουσική και διακοσμήστε όμορφα το χώρο σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Ο βασικότερος κανόνας είναι ότι πρόκειται για ένα bazaar με άποψη και ξεχωριστή, do-it-yourself αισθητική.
  • Το shopping ανοίγει την όρεξη! Δημιουργήστε μικρό μπουφέ με νερό, αναψυκτικό και σνακ.
  • Καθίστε στην υποδοχή και περιμένετε όσους θα συμμετέχουν. Υποδεχτείτε τους θερμά και βοηθήστε τους να τακτοποιηθούν.
Πολύ χρήσιμα tips για σίγουρη επιτυχία: Αναγράψτε κάπου στην ηλεκτρονική πρόσκληση κάποιους όρους συμμετοχής όπως για παράδειγμα, ότι τα ρούχα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, να είναι καθαρά και όμορφα τακτοποιημένα σε βαλίτσες ή μεγάλα ψάθινα καλάθια. Για να έχει επιτυχία, δώστε του τη μορφή event. Μπορεί δηλαδή να έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Τοποθετήστε ένα μαυροπίνακα όπου η κάθε κοπέλα θα μπορεί να γράφει με κιμωλία το δικό της στυλιστικό tip! Στην έξοδο χαρίστε handmade δωράκια.

More for you

 
 

Don't Miss