Η Λουκία ντύνει τον Νοσφεράτου

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η Λουκία ντύνει τον Νοσφεράτου

Eυχάριστα νέα από το χώρο της Ελληνικής μόδας.

Έλαβα πρόσφατα mail με την είδηση πως η σχεδιάστρια μόδας Λουκία θα επιμεληθεί τα κοστούμια της διάσημης όπερας στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.

Γνωρίζοντας τη δουλειά της και θαυμάζοντας τις αέρινες δημιουργίες της πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ονειρεμένο.

Plaroid με τη Λουκία στο ατελιέ της

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια παλαιότερων shows της

Από το δελτίο τύπου: Αποτελεί τιμή και χαρά για τη Λουκία, που για περισσότερο από 35 χρόνια ακροβατεί ανάμεσα στην υψηλή τέχνη και τις εκλεκτικές τάσεις της μόδας, να σχεδιάσει τα κοστούμια για την όπερα «Νοσφεράτου», η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2012 στη θρυλική όπερα Μπολσόι της Μόσχας. Η παράσταση έχει ως σημείο αναφοράς τον Νοσφεράτου, όχι όπως τον έχουμε γνωρίσει μέσα από την ταινία- ορόσημο του γερμανικού κινηματογράφου, αλλά μέσα από μια νέα, διερευνητική ματιά του διεθνούς και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η μουσική του πρωτοποριακού συνθέτη, Ντμίτρι Κουρλιάντσκι, η σκηνική εγκατάσταση του, διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Γιάννη Κουνέλλη, η διεύθυνση ορχήστρας στα χέρια του μάγου, Θεόδωρου Κουρεντζη και τα κοστούμια της grande dame της ελληνικής μόδας, Λουκίας, στοιχειοθετούν μια συνάντηση γιγάντων. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει… Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο 2012, στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.  

More for you

 
 

Don't Miss