Ηussein Chalayan: τα ρούχα είναι μόνο η αφορμή

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ηussein Chalayan: τα ρούχα είναι μόνο η αφορμή

Τραπεζάκι που μπορεί να γίνει ξύλινη φούστα. Ύφασμα πολυθρόνας που μπορεί να γίνει φόρεμα. O Hussein Chalayan δεν κάνει μόνο μόδα. Δημιουργεί έργα τέχνης.

Ο 41χρονος Ηussein Chalayan (Χουσείν Σαλαγιάν) είναι η πιο τρανή απόδειξη της θεωρίας ότι η μόδα είναι μία μορφή τέχνης. Ο Τουρκοκύπριος σχεδιαστής μόδας, μεγάλωσε στο Λονδίνο και σπούδασε στο φυτώριο ταλέντων Central Saint Martins College of Art and Design. H αισθητική του είναι βασισμένη στην «wabi-sabi» Ιαπωνική θεωρία που παντρεύει τη Δωρικού ρυθμού αρμονία της Αρχαίας Ελλάδας με τη μίνιμαλ φιλοσοφία της Ανατολής. Απλότητα, αυστηρότατα και εργονομία είναι τα χαρακτηριστικά των ρούχων του. Αυτό που κάνει όμως τον Chalayan μοναδικό είναι πως δεν πρόκειται απλά για ένα σχεδιαστή μόδας αλλά για έναν σύγχρονο καλλιτέχνη. Για να αγαπήσετε και να παρακολουθήσετε το έργο του χρειάζεται να αγαπάτε τη σύγχρονη τέχνη και να είστε θετικές σε οτιδήποτε νέο όπως η τεχνολογία και η καλλιτεχνική έκφραση. Μια ματιά στις επιδείξεις μόδας του αρκεί για να σας πείσει: πρόκειται για art performance ντυμένο με ambient ήχους στημένο σε ένα μετά-μοντέρνο σκηνικό www.husseinchalayan.com

Info: Μερικά από τα σημεία-σταθμούς της καριέρας του ήταν η σειρά LED φορεμάτων σε συνεργασία με την εταιρεία Swarovski και βέβαια το σακάκι που φόραγε η Bjork στο album "Post" του 1995. Επιλογές από τη φετινή συλλογή του:

More for you

 
 

Don't Miss