ΣΤΙΛ

An Age of Discipline: O Schiaparelli έφερε το «άγγιγμα του Μίδα» στο Παρίσι


Μάρθα Κουμπάνη

25 Ιανουαρίου 2022

An Age of Discipline: O Schiaparelli έφερε το «άγγιγμα του Μίδα» στο Παρίσι
Άνοιξε τη Haute Couture Week με ένα εντυπωσιακό show

Αν υπάρχει ένας οίκος μόδας που ξέρει καλά τι σημαίνει πολυτέλεια αυτός είναι σίγουρα ο Schiaparelli, o oποίος άνοιξε χθες την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι.

Ο creative director Daniel Roseberry, μέσα από τη συλλογή του “An Age of Discipline” έδωσε μορφή στην πολυτέλεια, χρησιμοποιώντας μόνο μαύρο, λευκό και χρυσό στα σχέδια του και υπενθύμισε έτσι στο κοινό ότι το ταλέντο και η δημιουργικότητα δεν γνωρίζουν από περιoρισμούς, ακόμα και αυτούς μιας πανδημίας. O fashion designer έφερε λοιπόν το γνωστό του «άγγιγμα του Μίδα» στο Παρίσι.

Η συλλογή χαρακτηρίζεται από drama, με έμφαση στις γλυπτές σιλουέτες με τονισμένη μέση, τεράστια καπέλα και μοναδικά κοσμήματα -η ειδικότητα του οίκου από την εποχή της Elsa Schiaparelli.

«Ξαφνικά το χρώμα έμοιαζε λάθος στα μάτια μου. Όπως και ο όγκος. Όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, για να επικοινωνήσουν το μεγαλείο της υψηλής ραπτικής και της δεξιοτεχνίας ξαφνικά φάνταζαν ανούσια και επιφανειακά», είπε ο Αμερικανός σχεδιαστής.

Παρά την απλότητα των γραμμών, παρέμεναν επιβλητικές και μεγαλοπρεπείς. Οι περίτεχνες λεπτομέρειες και κατασκευές των αξεσουάρ, κέντριζαν το ενδιαφέρον και ολοκήρωναν bodycon φορέματα και φούστες με διαφάνειες.

Ο Roseberry παρέμεινε πιστός στις αξίες και την κληρονομιά του οίκου δίνοντας μια φρέσκια και σύγχρονη ματιά, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τη λαμπερή front row, στην οποία βρίσκονταν μεγάλα ονόματα της μόδας.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.