Νυφικό φόρεμα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Νυφικό φόρεμα

Δύο νέοι σχεδιαστές δίνουν συμβουλές για το πως να ράψετε ένα νυφικό σύμφωνα με τα μέτρα σας αλλά και το πορτοφόλι σας.

Η σχεδιάστρια μόδας Κατερίνα Πατραμάνη (patramanikaterina@gmail.com), αποφοίτησε από τη σχολή Βελουδάκη το 2003 . Λατρεύει τα υφάσματα και βλέποντάς τα μπορεί να εμπνευστεί το ρούχο.

nifiko

  Tί προτείνετε για φέτος στις υποψήφιες νύφες που έχουν περιορισμένο budget (χρώματα, σχέδιο); Να είναι απλές όχι λόγω περιορισμένου budget άλλα επειδή η ίδια η τάση της εποχής μας παραπέμπει στην απλότητα. Ποιά αξεσουάρ προτείνετε που να είναι εντυπωσιακά αλλά και οικονομικά (π.χ φρέσκα λουλούδια, πέπλο ) Το πέπλο είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ, ίσως κάποια ωραία στέκα που ενώνεται με το στυλ του νυφικού ή ακόμα εντυπωσιακά στεφάνια από ολόφρεσκα λουλούδια. Ποιά είναι τα υφάσματα που βγάζουν πολυτέλεια αλλά είναι οικονομικά; Τo σαντούκ, ο ταφτάς, το τούλι, η γάζα, το ζέρσεϊ ακόμα και το δέρμα είναι υλικά που αν τα μπερδέψεις σωστά μεταξύ τους, μπορούν να εξελίξουν ένα πολυτελές νυφικό και ταυτόχρονα οικονομικό. Ποιά συμβουλή δίνετε πάντα στις νύφες; Οι νύφες πρέπει να είναι απλές γιατί έτσι θα καταφέρουν να αναδείξουν την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους!   Ο Δημήτρης Καϊδαντζής (DKaidantzis@gmail.com) είναι απόφοιτος της Σχολής Βελουδάκη. Ειδικεύεται σε sur mesure φορέματα και νυφικά, ενώ από το 2005 εχει δημιουργήσει τη δική του σειρά ρούχων "Μary wants a purple dress".

Καιδαντζης

Tι προτείνετε για φέτος στις υποψήφιες νύφες που έχουν περιορισμένο budget (χρώματα, σχέδιο); Να δώσουν έμφαση στα υφάσματα και στη σιλουέτα. Επίσης να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο σχέδιο και στα διακοσμητικά στοιχεία (στρας, δαντέλες κτλ) και να κινηθούν επάνω σε κλασικές γραμμές και χρώματα. ‘Αλλωστε οι τάσεις της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αφήσει πίσω τα έντονα και φορτωμένα νυφικά. Εντυπωσιακό μπορεί να είναι κι ένα απλό νυφικό αλλά να έχει λεπτομέρειες στο πατρόν και στο κέντημα που να κάνουν τη διαφορά. Ποιά είναι τα υφάσματα που βγάζουν πολυτέλεια αλλά είναι οικονομικά; Χειροποίητες βαμβακερές δαντέλες απο 5 euro\m μπορούν να κάνουν θαύματα.Ακόμα η μεταξωτή μουσελίνα με περίπου 10 euro\m ειναι πολύ οικονομική και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τόσο στην υφή όσο και στο πόσο αέρινα μπορει "ν' αγκαλιάσει" τη γυναικεία σιλουέτα. Με ελκύουν όλα τα υφάσματα που είναι φιλικά προς τη γυναικεία επιδερμίδα απο φυσικές πρώτες ύλες όπως μετάξι και βαμβάκι. Είναι πιο οικονομικό να ράψει κανείς νυφικό από το να αγοράσει ή να νοικιάσει; Tο μεγαλύτερο κέρδος στη ραφή νυφικού είναι ότι η υποψήφια νύφη εχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο σχέδιο. Δεν θα αρκεστεί σε κάτι λιγότερο από αυτό που ονειρεύεται μόνο για οικονομικούς λόγους. Όλα τα σχέδια μπορούν να μεταφερθούν σε πιο οικονομικά υφάσματα και υλικά. Επίσης τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι έχει μικρύνει η διαφορά αγοράς-ενοικίου αφού τα ρούχα ταλαιπωρούνται πολύ στις δεξιώσεις και είναι αδύνατη η μεταπώλησή τους. Ένα νυφικό sur mesure είναι μια ρομαντική επένδυση, είναι ραμμένο και σχεδιασμένο για αυτή, είναι μοναδικό. Και κάθε νύφη πρέπει να ζει μοναδικά το γάμο της, μια απο τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της κάθε γυναίκας.  

More for you

 
 

Don't Miss