Γυαλιά ηλίου: πώς να διαλέξετε τα κατάλληλα για το πρόσωπό σας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γυαλιά ηλίου: πώς να διαλέξετε τα κατάλληλα για το πρόσωπό σας

Είναι το νούμερο ένα καλοκαιρινό αξεσουάρ. Είναι χρήσιμο και δίνει στυλ. Οι περισσότερες γυναίκες δεν αποχωρίζονται ποτέ τα γυαλιά ηλίου τους…και πολύ καλά κάνουν!

Όντας ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ των γυναικών τα γυαλιά ηλίου έχουν κατακλείσει πια την αγορά. Κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα και πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου διανύουμε την περίοδο των εκπτώσεων και είναι μία καλή ευκαιρία να επενδύσετε σ’ ένα διαχρονικό και κλασσικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Μάθετε πώς να διαλέγετε γυαλιά.

Στρογγυλό πρόσωπο: Επιλέξτε τετράγωνα ή ξεκάθαρα γεωμετρικά πλαίσια για τα γυαλιά σας. Θα χαρίσουν γωνίες στο πρόσωπό σας.

Τετράγωνο πρόσωπο: Αν έχετε θεληματικό πηγούνι και έντονα ζυγωματικά τότε επιλέξτε γυαλιά σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλά για να μαλακώσετε τις έντονες γωνίες του προσώπου σας.

Στενόμακρο πρόσωπο: Σ’ αυτή την περίπτωση αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να δώσετε πλάτος στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Δοκιμάστε γυαλιά σε ορθογώνιο σχήμα κι επιλέξτε αυτό που φαίνεται πιο συμμετρικό με το πρόσωπό σας.

Σχήμα καρδιάς: Αν έχετε πλατύ μέτωπο, στρογγυλά μάγουλα και στενό πηγούνι τότε επιλέξτε γυαλιά δίνοντας έμφαση στο κάτω μέρος τους. Ρίγες ή σχέδια στο κάτω μέρος των φακών ή του σκελετού θα δείχνουν το πρόσωπό σας πιο ντελικάτο.

Οβάλ: Είστε άνετες στη επιλογή γυαλιών. Είναι το σχήμα προσώπου στο οποίο προσαρμόζονται σχεδόν όλοι οι τύποι γυαλιών ηλίου.

Extra tips:

• Μπορεί το μαύρο να είναι το πιο ασφαλές και το πιο εύκολο χρώμα στα γυαλιά ηλίου αλλά μερικές φορές αγριεύει πολύ το πρόσωπο. Επιλέξτε ένα καφέ που να είναι σε αρμονία με τα φυσικά σας χρώματα.

• Μη φοβάστε τα χρώματα. Μπορεί η ταρταρούγα ή το λευκό να αναδεικνύουν τα χρώματά.

• Αν πρόκειται να αγοράσετε γυαλιά δοκιμάστε αρκετά σχέδια. Αν είστε ακόμα μπερδεμένες φωτογραφίστε τον εαυτό σας, κοιτάξτε τις φωτογραφίες με την ησυχία σας και αποφασίστε πια σας ταιριάζει καλύτερα.

 [imagebrowser id=172]

More for you

 
 

Don't Miss