Πώς να ντυθείτε στο ταξίδι των διακοπών

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πώς να ντυθείτε στο ταξίδι των διακοπών

Είναι καλοκαίρι κι ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτε προγραμματισμένο στα άμεσα σχέδιά σας αλλά όλο και κάποιο μίνι ταξιδάκι μπορεί να κάνετε. Εξάλλου τα ωραία έρχονται όταν δεν τα περιμένεις. Γι’ αυτό πρέπει να είστε στιλάτες κι όμορφες ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προγραμματισμένου ή μη.

Η πρώτη σκέψη όταν σκέφτεστε το ντύσιμο του ταξιδιού είναι η άνεση. Πρέπει να αισθάνεστε άνετες με τα ρούχα σας, καθώς οι ώρες μπορεί να είναι πολλές κι αν όχι ποιος σας εγγυάται άνετες θέσεις σε μεταφορικά μέσα;

Μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος του μεταφορικού μέσου που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλλιώς ντυνόμαστε για το ταξίδι με καράβι, αλλιώς για το ταξίδι με το αεροπλάνο και φυσικά διαφορετικά όταν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο ή μηχανή. Η ηλικία και ο προορισμός είναι παράγοντες που επίσης επηρεάζουν το ‘ταξιδιωτικό’ ντύσιμο.

Ταξίδι με καράβι: το καλοκαίρι είναι το πιο πιθανό μέσο για να μετακινηθείτε και αρκετές φορές οι ώρες μέσα σ’ αυτό είναι πολλές. Πρέπει λοιπόν να φορέσετε κάτι άνετο, αποφεύγοντας τα στενά παντελόνια και μπλουζάκια καθώς και τα φορέματα. Αποφύγετε επίσης τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Το κατάστρωμα του πλοίου σίγουρα δεν είναι ο χώρος τους. Αν το ταξίδι είναι βράδυ, φροντίστε να έχετε μαζί σας εύκαιρο μία ζακέτα. Έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα το βράδυ χωρίς να κρυώσετε.

Ταξίδι με αεροπλάνο: στην περίπτωση αυτή διευρύνεται η γκάμα επιλογής ρούχων. Καλό θα είναι να αποφύγετε τα στενά ρούχα καθώς δεν σας επιτρέπουν να βολευτείτε στο κάθισμα. Φούστες και φορέματα είναι μια χαρά αν αισθάνεστε άνετα φορώντας τα. Κι εδώ τα ψηλοτάκουνα δεν είναι ότι καλύτερο. Μία ζακέτα είναι απαραίτητη και στο αεροπλάνο γιατί συνήθως στην καμπίνα είναι αρκετά δροσερά.

Ταξίδι με αυτοκίνητο: αν είστε εσείς ο οδηγός, τότε δώστε σημασία στα παπούτσια. Ένα ζευγάρι αθλητικά είναι κατάλληλα συνδυασμένα με αθλητική βερμούδα ή σορτσάκι. Αν πάλι δεν θα οδηγήσετε εσείς οι επιλογές είναι περισσότερες.

Ταξίδι με μηχανή: εδώ οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και πολύ περιορισμένες. Όχι ψηλοτάκουνα, όχι φούστα και φόρεμα, όχι στενά ρούχα. Σίγουρα πρέπει να φορέσετε ένα μακρύ φαρδύ παντελόνι ή φόρμα και αθλητικά παπούτσια. Προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και Προσοχή! Μην ξεχάσετε το κράνος.

[imagebrowser id=175]

More for you

Don't Miss