Ο οίκος Gucci δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο οίκος Gucci δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα

Είναι από εκείνες τις ειδήσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία σχετικά με το πού βαδίζει ο κόσμος, ακόμη κι αν πρόκειται απλά για τη βιομηχανία της μόδας - το "απλά" είναι σχετικό, βεβαίως.

Όπως ανακοινώθηκε μόλις, ο οίκος Gucci σκοπεύει από το 2018 να καταργήσει τη χρήση γούνας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και CEO του Ιταλικού brand, Marco Bizzarri. Η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως γίνεται πράξη χάρη στον άνθρωπο που από το 2015 βρίσκεται πίσω από το σχεδιαστικό τιμόνι του brand, τον ευρηματικό και αγαπημένο όλων, Alessandro Michele.

Θυμηθείτε εδώ τη Spring/Summer 2018 του οίκου Gucci

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
21 photos

Όπως αποκάλυψε ο Bizzarri, όταν βρισκόταν σε αναζήτηση για τον νέο creative director του brand, επιθυμούσε κάποιον με τον οποίο να μοιράζονται την πίστη στις ίδιες αξίες, κάτι που με τον Alessandro το αισθάνθηκε από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Σαν μέρος της διαδικασίας προκειμένου αυτή η απόφαση να γίνει και πράξη, ο οίκος Gucci πρόκειται να βγάλει τα εναπομείναντα κομμάτια από γούνα σε δημοπρασία, από την οποία τα έσοδα πρόκειται να πάνε σε οργανισμούς υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Η σχετική απόφαση θεωρείται πως πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο και πολύ σημαντικό βαθμό το παιχνίδι της μόδας παγκοσμίως και να θέσει εντελώς νέα standards.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss