Αποκλειστική συνέντευξη των Celebrity Skin για τη φετινή συλλογή που παρουσίασαν στο AXDW

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αποκλειστική συνέντευξη των Celebrity Skin για τη φετινή συλλογή που παρουσίασαν στο AXDW

Σ’ ένα ασπρόμαυρο’ show το δίδυμο που κρύβεται πίσω από το brand ‘celebrity skin’ παρουσίασε τις δημιουργίες του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013.

 

Με έμπνευση από τις ταινίες του Tim Burton οι Celebrity Skin τολμούν να εντυπωσιάσουν με τις δημιουργίες τους. Ο Δημήτρης Στρέπκος και η Ελένη Μπάρλα μίλησαν για τη συλλογή που παρουσίασαν στο AXDW, την πηγή της έμπνευσής του καθώς και για το στυλ της Ελληνίδας γυναίκας.

  • Είναι γνωστό ότι μία από τις κύριες πηγές έμπνευσής σας είναι οι ταινίες του Τim Burton. Ποια είναι η αγαπημένη σας; - Έχουμε δει όλες τις ταινίες του Tim Burton αμέτρητες φορές, αλλά αξεπέραστη σε ευαισθησία και λυρισμό είναι η πρώτη μας επαφή μαζί του, o Ψαλιδοχέρης. Είναι απερίγραπτη η επίδραση αυτής της ταινίας στον ψυχισμό μας, το visual της ταινίας είναι αξεπέραστο.
  • Οι συλλογές σας έχουν έναν θεατρικό χαρακτήρα και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Πιστεύετε ότι μπορούν όλες οι γυναίκες να υποστηρίξουν ένα τέτοιο κομμάτι; - Κάθε γυναίκα που ξέρει το σώμα της, το χωροχρόνο που κινείται και θέλει να έχει μια δική της ταυτότητα χωρίς να διστάζει να τολμά μπορεί να υποστηρίξει τις δημιουργίες μας.
  • Οι Ελληνίδες γυναίκες είναι αρκετά extreme στις επιλογές τους; - Δυστυχώς η στείρα logomania και η λαικοδεύτερη μπουζουκοαισθητική, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική πραγματικότητα των ρούχων ωθούν την Ελληνίδα να κάνει πολλές φορές λανθασμένες επιλογές, που τείνουν στο κιτς glamour παρά στο extreme. Δεν είναι κακό να είσαι extreme, ίσα-ίσα που είναι extreme να είσαι mainstream.
  •  Μιλήστε μας για το θέμα της συλλογής που είδαμε στο catwalk του AXDW και ποιο από τα ρούχα που θα δείξετε ξεχωρίζετε; - Στη 12η AXDW δείξαμε την Bipolar Disorder S/S 2013 collection. Κινήθηκε στο γνώριμο avant garde ύφος μας, στους τόνους του μαύρου και του λευκού και με περίπλοκες τεχνικές πλεξίματος και moulage, καθώς και με τη χρήση κεντητών πετρών και ζιργκόν, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη διπολική υφή της κοινωνίας μας, της αισθητικής και της νεοελληνικής πραγματικότητας. Έχει έντονα θεατρικό ύφος, αγαπάμε τις διαφάνειες και μας αρέσει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Το αγαπημένο μας κομμάτι είναι ένα λευκό πόντσο, αραχνοΰφαντο, έτοιμο να φορεθεί από ηρωίδα του Tim Burton.
  •  Μέχρι τώρα οι συλλογές σας κάνουν αίσθηση κι εντυπωσιάζουν την εγχώρια ελληνική μόδα. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να ‘’ταξιδέψει’’ το celebrity skin στο εξωτερικό; - Οι Celebrity Skin έχουν δείξει τη συλλογή τους Industrial Ray ως special European guests στο Jalisco fashion week στη Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό. Επίσης δείγμα των collection μας έχουν παρουσιαστεί στο Παρίσι, το Μπαλί και το Dubai σε συνεργασία με την Matrix. Το κοινό στο εξωτερικό έχει την δυνατότητα να μας παρακολουθεί μέσα από editorials σε διεθνή περιοδικά όπως: Schon, Genlux, Papercut, Chew, Zink, Noise, Highlights, See7, Press the Fashion μεταξύ άλλων.
Δείτε μερικές φωτογραφίες τους: [imagebrowser id=421]

More for you

 
 

Don't Miss