Η Σίλια Κριθαριώτη υπογράφει τα κοστούμια της Λίμνης των Κύκνων

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η Σίλια Κριθαριώτη υπογράφει τα κοστούμια της Λίμνης των Κύκνων
Που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, η συνταρακτική «Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε νέα, ανατρεπτική χορογραφία του Renato Zanella και από την αφρόκρεμα των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η Σίλια Κριθαριώτη υπογράφει τα κοστούμια της παράστασης, «δυο χρόνια μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της ως ενδυματολόγος στον Ρωμαίο και Ιουλιέττα», όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της παράστασης.

«Εχει ενδιαφέρον η ματιά και η φρέσκια πνοή του Ρενάτο σ’ ένα τόσο κλασικό έργο, όπως είναι η Λίμνη των Κύκνων», σημειώνει η Σίλια Κριθαριώτη. «Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους, η παράσταση αυτή αποτελεί μια πνευματική απόδραση στον ονειρικό κόσμο του νεανικού έρωτα».

Περισσότερα από 100 κοστούμια δημιουργήθηκαν για τις δυο διανομές των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το βάρος να πέφτει στον Λευκό και τον Μαύρο Κύκνο. «Στην εκδοχή του Ρενάτο, βλέπουμε τον Λευκό Κύκνο ουσιαστικά να μεταμορφώνεται από σκηνή σε σκηνή. Ηταν πρόκληση να καταφέρουμε να ξετυλίξουμε ενδυματολογικά την ιστορία», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Ένα εμβληματικό έργο του κλασικού χορού, όπου η αριστουργηματική μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, η εμπνευσμένη χορογραφία του Renato Zanella και ο παραμυθένιος κόσμος όπου το καλό μάχεται με το κακό και η αγάπη με την προδοσία και την απόγνωση, παρουσιάζεται μέχρι και την Κυριακή 23 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss