ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Kanye West φόρεσε μπλουζάκι «White Lives Matter», γιατί δεν λυπάται τα νεύρα μας


JTeam

4 Οκτωβρίου 2022

O Kanye West φόρεσε μπλουζάκι «White Lives Matter», γιατί δεν λυπάται τα νεύρα μας
Ο Kanye West έκανε ένα ακόμη απογοητευτικό statement, αυτή τη φορά όμως προσβάλλοντας θύματα επιθέσεων μίσους και καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων

Ο Kanye West αφού έγινε για λίγο μοντέλο και άνοιξε το show του οίκου Balenciaga, πήγε στο show του οίκου Givenchy με (fake) μώλωπες στο πρόσωπο, και τώρα ο ράπερ διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας-έκπληξη για το brand του, Yeezy, τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Πριν εμφανιστούν τα μοντέλα, ο West έδωσε μια ομιλία φορώντας ένα μπλουζάκι «White Lives Matter» με το πρόσωπο του Πάπα στο μπροστινό μέρος και τις ίδιες σαγιονάρες με κρύσταλλα που φόρεσε την περασμένη εβδομάδα. Μια απάντηση στο κίνημα των Black Lives Matter που ιδρύθηκε το 2013 μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του Trayvon Martin από τον George Zimmerman. Η Candace Owens, Αμερικανίδα συγραφέας και influencer που έχει ταχθεί υπέρ του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών, πόζαρε με τον West φορώντας το ίδιο μπλουζάκι.

Ο Ye αναφέρθηκε στη ληστεία της πρώην συζύγου του Kim Kardashian το 2016 στο Παρίσι, τον πρώην μάνατζέρ του Scooter Braun, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την είσοδό του στη βιομηχανία της μόδας, την πρόσφατη συνεργασία του με τη Gap και πολλά άλλα.

«Είμαι ο Ye, και όλοι εδώ ξέρουν ότι είμαι ο leader. Δεν μπορείς να με διαχειριστείς».

Πριν από την επίδειξη, ο Ye μοιράστηκε στα social media μια φωτογραφία με μερικά από τα διάσημα πρόσωπα που αναμενόνταν να εμφανιστούν: η Kardashian, η πρώην του Irina Shayk και η Candice Swanepoel καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Beyoncé, η Rihanna, η Angelina Jolie, η Lauryn Hill, η Naomi Campbell, Emily Ratajkowski, Gisele Bündchen, Bella Hadid και Amelia Gray Hamlin.

Ωστόσο, φαίνεται ότι εμφανίστηκαν μόνο οι Shayk, Campbell και Hamlin στην πασαρέλα.

Μερικά από τα μοντέλα της επίδειξης φορούσαν την ίδια μπλούζα με το «White Lives Matter» μότο στην πλάτη, ενώ οι φαν του στα social media, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ye έχει πυροδοτήσει διαμάχη γύρω από τη φυλή, αφού το 2018 είπε ότι πίστευε ότι τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Αφρικανών «ήταν μια επιλογή». Δική τους επιλογή.

Η Anti-Defamation League, διεθνής εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες που ειδικεύεται στο δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων, είχε στο παρελθόν αποκαλέσει τη φράση «White Lives Matter» σύνθημα μίσους.

Το σύνθημα στη μπλούζα του West έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την Ku Klux Klan, αν αυτό λέει κάτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS