Η Κληρονομία της Ερμούπολης στα μάτια σας

Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015

Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015

Η Κληρονομία της Ερμούπολης στα μάτια σας

Το γνωστό κατάστηµα οπτικών της Σύρου, "Σταύρος Κοής" µε αφορµή τη συµπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας, δηµιουργήσε σε συνεργασία µε την Italia Independent µια συλλεκτική έκδοση γυαλιών ηλίου µε τίτλο «Η κληρονοµιά της Ερµούπολης». Η ιδέα για τη δηµιουργία των παραπάνω γυαλιών γεννήθηκε µέσα από τη συνεργασία µιας οµάδας ανθρώπων που αγαπούν τη Σύρο, ενώ το σχέδιο τους είναι εµπνευσµένο από µία οροφογραφία που αποτελεί σήµα κατατεθέν του νησιού και βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζεται και το κατάστηµα οπτικών.Η παρουσίαση πραγµατοποιήθηκε στον χώρο έµπνευσης αυτής της έκδοσης, κάτω από την ίδια την οροφογραφία.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των γυαλιών, θα διατεθεί στην στήριξη της προσπάθειας ένταξης της Ερµούπολης στον Κατάλογο των Μνηµείων Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO (World Heritage List).

To παρών έδωσαν, ο Συριανής καταγωγής δηµοσιογράφος Βαγγέλης Περρής, ο οποίος είναι πρεσβευτής της προσπάθειας και υπεύθυνος για την παρουσίαση και την επικοινωνία όλων των εκδηλώσεων, σχετικών µε την επετειακή συλλεκτική έκδοση, που θα λάβουν χώρα στη Σύρο και στην Αθήνα. Ο κ. Παύλος Χατζηγρηγορίου ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα µε το βραβείο Europa Nostra 2015 για το έργο ψηφιοποίησης «Hermoupolis Digital Heritage Management» και ο οποίος θα συµβάλλει ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Και η κ. Δήµητρα Κολοτούρα ιδιοκτήτρια του brand Ζeus+Dione η οποία µίλησε για την καινούρια συνεργασία του οίκου µε τα καταστήµατα οπτικών.

AU1A6989

Βαγγέλης Περής

AU1A6919

Μαριτίνα Χαλβατζή

AU1A6942

 Έλενα Κρασοπούλου

34

Σταύος Κοής, Δήμτρα Κολοτούρα, και ο δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός.

AU1A6908

Τα επετειακά γυαλία εκτός από τα καταστήµατα "Σταύρος Κοής", και το online καταστηµα www.kois-optics.gr, θα διατίθενται και στο ξεναδοχείο Mεγάλη Βρετανία στο κέντρο της Αθήνας, εν όψη της συνεργασίας µε τον οίκο µόδας Zeus+Dione. Στη συνέχεια της βραδίας, ακολούθησε coctail party, µε live jazz µουσική στο γνωστό bar του νησιού Barola.

More for you

 
 

Don't Miss