300 φορέματα του Christian Dior από το 1947 μέχρι σήμερα

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

300 φορέματα του Christian Dior από το 1947 μέχρι σήμερα

«Μετά τη γυναίκα, τα λουλούδια είναι οι πιο θεϊκές δημιουργίες».

Αυτή η φράση του Christian Dior περιγράφει υπέροχα την ψυχοσύνθεση αλλά και την πορεία που ακολούθησε ο αγαπημένος Γάλλος σχεδιαστής, μία πορεία που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος μέσα από την έκθεση που διοργανώνει το Museum of Decorative Arts, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού οίκου. 

Το μπλε του Christian Dior και το νόημα που κρύβει

Ένα ταξίδι που ξετυλίγει την ιστορία του Dior, τόσο μέσα από όλους τους σχεδιαστές που βρέθηκαν στο τιμόνι του οίκου μυστερα από τον ίδιο - ονόματα όπως ο Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferré, ο John Galliano, ο Raf Simons και, πιο πρόσφατα, η Maria Grazia Chiuri, όσο και με περισσότερα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής που δημιουργήθηκαν από το 1947 έως και σήμερα.

Φωτογραφίες, σπάνια σκίτσα, γράμματα και αντικείμενα όπως καπέλα, κοσμήματα, παπούτσια και μπουκάλια αρωμάτων, όλα περνούν μπροστά από τα μάτια των επισκεπτών, με τη σύνδεση μεταξύ μόδας και τέχνης να ζωντανεύει με ονειρικό τρόπο.

Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής άλλωστε ήταν γνωστός λάτρης των τεχνών – είχε υπάρξει υπεύθυνος σε γκαλερί με πίνακες (1928-1934), με τις προσλαμβάνουσες που είχε μεγαλώνοντας να εξηγούν απόλυτα την αγάπη αυτή. Η φύση, τα χρώματα και τα αρώματά της, οι αναμνήσεις που είχε ο ίδιος από το μεγάλωμά του στη Granville της Γαλλίας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που σχεδίαζε, στον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τη γυναίκα. Κάτι που είναι εμφανές μέχρι και σήμερα, με το όραμα του ίδιου να γίνεται αντιληπτό ακόμα και τόσα χρόνια αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

“Christian Dior, couturier du rêve”, 5 Ιουλίου 2017 – 7 Ιανουαρίου 2018

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss