Επιστήμονες ανακάλυψαν βαμβάκι που λάμπει στο σκοτάδι

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστήμονες ανακάλυψαν βαμβάκι που λάμπει στο σκοτάδι

Το αγαπημένο σας βαμβακερό T-shirt μπορεί να βρίσκεται εν μέσω τεχνολογικής επανάστασης, χάρη στη ζάχαρη. Μία ομάδα επιστημόνων από το Weizmann Institute of Science στο Ισραήλ, προσπαθώντας να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να κάνουν το βαμβάκι πιο χρήσιμο, ανακάλυψαν έναν τρόπο να το κάνουν να απορροφήσει κάποια εργαστηριακά μείγματα: ένα που έκανε το βαμβάκι να λάμπει και ένα που το μετατρέπει σε μαγνητικό.

Διαβάστε εδώ: H πιο σημαντική ανακοίνωση της Apple αυτή την εβδομάδα δεν ήταν το iPhone

Είναι μία επιστημονική καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει ερευνητές και επιχειρηματίες να βρουν νέες χρήσεις για το βαμβάκι. Το ύφασμα που λάμπει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα για περιστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας -όπως σε εργάτες στον δρόμο ή ποδηλάτες. Το υψηλής τεχνολογίας μαγνητικό ύφασμα θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ηλεκτρονικές συσκευές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά. Όπως αναφέρει το Forbes, σχεδόν όλη η ψηφιακή αποθήκευση γίνεται χάρη σε μαγνήτες, είτε αυτοί βρίσκονται στο κινητό σας, ή στο λάπτοπ σας ή σε μεγαλύτερους servers.

"Οι τρέχουσες προσεγγίσεις που βασίζονται σε επιστρώσεις ινών χάνουν τη λειτουργία τους όσο φοριούνται," έγραψαν οι ερευνητές σε μία πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα. "Παρουσιάζουμε μία προσέγγιση που επιτρέπει την βιολογική ενσωμάτωση εξωγενών μορίων σε βαμβακερές ίνες για να προσαρμόσει τη λειτουργικότητα του υλικού."

Φανταστείτε την επανάσταση που πρόκειται να φέρει το συγκεκριμένο βαμβάκι, όχι μόνο στα ρούχα μας, αλλά κυρίως στην τεχνολογία.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss