Μία ξεχωριστή έκθεση αποκαλύπτει την μεγάλη αγάπη του Gianfranco Ferré

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μία ξεχωριστή έκθεση αποκαλύπτει την μεγάλη αγάπη του Gianfranco Ferré

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Ιταλού σχεδιαστή Gianfranco Ferré, μία έκθεση αφιερωμένη στο πρόσωπό του έρχεται να ρίξει φως σε μία λιγότερο γνωστή πτυχή της σχεδιαστικής του πορείας.

Από τις 12 Οκτωβρίου 2017 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2018, η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Palazzo Madama, με τίτλο «Gianfranco Ferré. Under Another Light: Jewels and Ornaments», θα δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις του «αρχιτέκτονα της μόδας» να ανακαλύψουν μία ακόμη μεγάλη του αγάπη: το κόσμημα.

Μία μεγάλη συλλογή από 200 κομμάτια που σχεδίασε ο ίδιος για να εμπλουτίζει τα fashions shows του από το 1980 έως το 2007, μας δίνει μία μικρή γεύση από το πόσο του άρεσε να «στολίζει» κάθε εμφάνιση με μοναδικά items που εκ πρώτης όψεως θυμίζουν έργα τέχνης.

Πολύτιμες πέτρες, μέταλλο, πέρλες και κρύσταλλα είναι λίγα μόνο από τα υλικά που χρησιμοποίησε ο Ferré προκειμένου να δημιουργήσει τα εντυπωσιακά κομμάτια που μπορεί να δει όποιος επισκεφτεί τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το  Fondazione Gianfranco Ferré και το Turin Museums Foundation.

Ζώνες, βραχιόλια και δαχτυλίδια με avant-garde αισθητική αλλά και 8 μοναδικά φορέματα με την υπογραφή του Ιταλού designer τα οποία κλέβουν τις εντυπώσεις με την υπέροχη κατασκευή τους και τα διακοσμητικά στοιχεία από αλυσίδες πέτρες και πέρλες, συνθέτουν μία έκθεση που κανένας αληθινός λάτρης της μόδας δεν θα ήθελε να χάσει, ενώ μας δείχνουν το πόσο λεπτά είναι τα όρια ανάμεσα στο ρούχο και το κόσμημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss