Πάνω από 700.000 επισκέπτες θαύμασαν από κοντά 300 φορέματα του Christian Dior

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Τρίτη 09 Ιανουαρίου 2018

Τρίτη 09 Ιανουαρίου 2018

Πάνω από 700.000 επισκέπτες θαύμασαν από κοντά 300 φορέματα του Christian Dior

Couturier du rêve, ή αλλιώς, ο Σχεδιαστής του Ονείρου. Ο χαρακτηρισμός που συνοδεύει μέχρι και σήμερα τo όνομα του Christian Dior αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την έκθεση που διοργανώθηκε στο Musée des Arts Décoratifs από τις 5 Ιουλίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2018, τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση του πιο εμβληματικού γαλλικού fashion house.

 

Ένα ταξίδι που ξετυλίγει την ιστορία του Dior, τόσο μέσα από όλους τους σχεδιαστές που βρέθηκαν στο τιμόνι του οίκου μυστερα από τον ίδιο - ονόματα όπως ο Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferré, ο John Galliano, ο Raf Simons και, πιο πρόσφατα, η Maria Grazia Chiuri, όσο και με περισσότερα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής που δημιουργήθηκαν από το 1947 έως και σήμερα.

Φωτογραφίες, σπάνια σκίτσα, γράμματα και αντικείμενα όπως καπέλα, κοσμήματα, παπούτσια και μπουκάλια αρωμάτων, όλα περνούν μπροστά από τα μάτια των επισκεπτών, με τη σύνδεση μεταξύ μόδας και τέχνης να ζωντανεύει με ονειρικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής άλλωστε ήταν γνωστός λάτρης των τεχνών – είχε υπάρξει υπεύθυνος σε γκαλερί με πίνακες (1928-1934), με τις προσλαμβάνουσες που είχε μεγαλώνοντας να εξηγούν απόλυτα την αγάπη αυτή. Η φύση, τα χρώματα και τα αρώματά της, οι αναμνήσεις που είχε ο ίδιος από το μεγάλωμά του στη Granville της Γαλλίας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που σχεδίαζε, στον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τη γυναίκα. Κάτι που είναι εμφανές μέχρι και σήμερα, με το όραμα του ίδιου να γίνεται αντιληπτό ακόμα και τόσα χρόνια αργότερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss