Το εξώφυλλο της Vogue που θα γράψει ιστορία

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Δευτέρα 02 Απριλίου 2018

Δευτέρα 02 Απριλίου 2018

Το εξώφυλλο της Vogue που θα γράψει ιστορία

Από τη στιγμή που ο Edward Enninful ανέλαβε τα ηνία της βρετανικής Vogue, πριν μερικούς μήνες, γνωρίζαμε όλοι ότι αυτό θα γινόταν σύντομα ένα turning point για την πορεία του συγκεκριμένου τίτλου από δω και στο εξής.

Η αρχή έγινε με το πρώτο εξώφυλλο το οποίο επιμελήθηκε, με το μοντέλο Adwoa Aboah και το hashtag #NewVogue, στη συνέχεια όμως δεν είδαμε κάτι άλλο άξιο συζήτησης, εκτός από τα συνηθισμένα.

 

Αυτό μέχρι πριν λίγες μέρες, που κυκλοφόρησε το τεύχος Μαΐου, με ένα εξώφυλλο που προβλέπεται να γράφει ιστορία, μιας και για cover stars έχουν ποζάρει μοντέλα όπως η Paloma Elsesser, η Ινδή Radhika Nair, η Adut Akech από το Νότιο Σουδάν, η  Vittoria Ceretti και πολλές ακόμη. Γιατί είναι ξεχωριστό; Γιατί για πρώτη φορά στα 101 χρόνια που κυκλοφορεί η βρετανική Vogue, βλέπουμε μοντέλο να ποζάρει για το εξώφυλλο φορώντας μαντήλα – στην προκειμένη πρόκειται για την Halima Aden.

 

«Όταν μιλάω για διαφορετικότητα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως για μένα δεν έχει να κάνει μόνο με το λευκός – έγχρωμος. Έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα γενικά, είτε πρόκειται για την εθνικότητα, για το μέγεθος, για τη θρησκεία, για τη σεξουαλικότητα. Αυτό είναι που θέλω να γιορτάσω με αυτό το εξώφυλλο» είπε ο Edward Enninful μέσα από το editorial letter του και το σίγουρο είναι πως έχουμε πολλά (θετικά) ακόμη να δούμε όσο περνάει ο καιρός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss