Η καριέρα του Manolo Blahnik ξεκίνησε χάρη σε αυτή τη φράση της Diana Vreeland

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η καριέρα του Manolo Blahnik ξεκίνησε χάρη σε αυτή τη φράση της Diana Vreeland

Πολλές είναι οι εμβληματικές φιγούρες που έχει να μας παρουσιάσει η ιστορία της μόδας και του στιλ, με τη Diana Vreeland να αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες. Εκκεντρική, με μία απέραντη αγάπη για το κόκκινο χρώμα και μια ματιά που ήξερε να ξεχωρίζει αυτόν που θα έκανε επιτυχία, η Vreeland άφησε πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη, ενώ ανάμεσα σε όλα θα μπορούσε σήμερα να καυχιέται και την ανάδειξη του Manolo Blahnik.

 

The only real elegance is in the mind; if you've got that, the rest really comes from it. - Diana Vreeland

Η γυναίκα που εμπνεύστηκε τη στήλη "Why don't you...?" και έδινε τις πιο τρελές και πρωτότυπες στιλιστικές συμβουλές μέσα από το Harper's Bazaar, που αγαπούσε το κόκκινο χρώμα στα νύχια, στο κραγιόν και στη διακόσμησή της και που πάντα έψαχνε εκείνο το twist που θα έκανε την καθημερινότητα και το στιλ της λίγο πιο ενδιαφέροντα, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί πρότυπο. Μια γυναίκα-σύμβολο, που για καλή του τύχη, έτυχε να βρεθεί στο διάβα της ο Manolo Blahnik.

Image result for diana vreeland

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας των 70s όταν ο νεαρός Manolo Blahnik έτυχε να γνωρίσει την Diana Vreeland, την εμβληματική φυσιογνωμία που τότε διατελούσε Editor-in-chief της αμερικανικής VOGUE. “Αγαπητό μου αγόρι, φτιάξε αξεσουάρ. Φτιάξε παπούτσια, παπούτσια!». Μια συμβουλή που τον έκανε να αλλάξει εντελώς οπτική και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως συνέπεσε με την «ανακάλυψη» του μίνι, κάτι που έφερνε τα παπούτσια σε πρώτο πλάνο. Μία προτροπή-ατάκα της προς τον νεαρό και ανερχόμενο τότε designer, ήταν αρκετή για να τον στρέψει στο μονοπάτι που θα του χάριζε τη μετέπειτα επιτυχία του και θα τον έστεφε ως τον Βασιλιά των Παπουτσιών.

Από μια τόση δα μικρή συμβουλή!

5 ατάκες της Diana Vreeland περί στιλ και όχι μόνο

1. Τα παπούτσια που δεν είναι γυαλισμένα είναι το τέλος του πολιτισμού.

2. Χρειάζεται να έχεις στιλ. Σε βοηθάει να κατέβεις τα σκαλιά. Σε βοηθάει να ξυπνάς το πρωί. Είναι τρόπος ζωής. Χωρίς αυτό, δεν είσαι τίποτα. Και δεν εννοώ το να έχεις πολλά ρούχα.

3. Όσοι έχουν στιλ μοιράζονται ένα πράγμα. Την αυθεντικότητα.

4. Υπάρχει ένα πράγμα στη ζωή και αυτό είναι η συνεχής ανανέωση της έμπνευσης.

5. Ακόμα, το όνειρό μου παραμένει το να γυρνάω στο σπίτι και να μη σκέφτομαι τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, δε γίνεται να σκέφτεσαι όλη την ώρα.

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και ζήσε και εσύ από κοντά την εμπειρία του Fashion Movie Event αφιερωμένο στον Manolo Blahnik 

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου @ Ωδείο Αθηνών

    MEET FASHION WITH

 

More for you

 
 

Don't Miss