Η νέα μόδα στη διακόσμηση της κουζίνας είναι αυτή

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η νέα μόδα στη διακόσμηση της κουζίνας είναι αυτή

Όσοι από εσάς έτυχε να παρευρεθείτε σε κάποια έκθεση σπιτιού τελευταία θα παρατηρήσατε πως η εμφάνιση ενός νέου υλικού στην κουζίνα είναι γεγονός. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην κουζίνα τους πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Ο χαλαζίας είναι το νέο υλικό που έχει γίνει trend και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον προτιμήσετε.

Γιατί να επιλέξετε χαλαζία Οι πάγκοι από γρανίτη και μάρμαρο είναι εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα σας αλλά δυστυχώς είναι αρκετά εύθραυστοι. Αντιθέτως ο χαλαζίας είναι πιο ανθεκτικό υλικό και φυσικό απωθητικό των λεκέδων που μπορεί να δημιουργηθούν από όξινα φαγητά. Επιπλέον στους πάγκους από χαλαζία υπάρχει ενσωματωμένη αντιμικροβιακή προστασία που αναστέλλει την ανάπτυξη των οσμών που προκαλούν βακτήρια και μούχλα.

Ο χαλαζίας είναι πολύ ανθεκτικός στις γρατσουνιές κάτι που δεν ισχύει με άλλα υλικά όπως είναι το μάρμαρο ή ο γρανίτης. Επίσης, ο χαλαζίας δεν χρειάζεται κέρωμα ή έξτρα προστασία όπως χρειάζονται άλλα υλικά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για προστασία και ανανέωση.

Γιατί ο χαλαζίας έγινε trend Ο βασικός λόγος που ο χαλαζίας έχει γίνει trend τελευταία είναι επειδή οι κατασκευαστές βρήκαν τρόπο να «μαλακώσουν» και να δώσουν ομοιόμορφη όψη σε αυτό το τόσο ανομοιόμορφο πέτρωμα προσθέτοντάς του διάφορα χρώματα. Επιπλέον αυτό το υλικό είναι πιο οικονομικό από το μάρμαρο (και ελαφρώς πιο ακριβό από τον γρανίτη). Για την ακρίβεια τα υλικά αυτά διαφέρουν στην τιμή τους κατά 10 ευρώ το τ.μ. (με πιο ακριβό το μάρμαρο και πιο οικονομικό τον γρανίτη).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss