Χίλιες και μια ιδέες για να γίνει η κολοκύθα μέρος της φθινοπωρινής μας διακόσμησης και μετά το Halloween

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Χίλιες και μια ιδέες για να γίνει η κολοκύθα μέρος της φθινοπωρινής μας διακόσμησης και μετά το Halloween

Μπορεί να μην τα πάω καλά με τις ξενόφερτες γιορτές τύπου Halloween, όμως η κολοκύθα που πρωταγωνιστεί παντού αυτές τις ημέρες με ξετρελαίνει. Κυκλοφορεί σε όλα τα φθινοπωρινά χρώματα - βαθύ πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο  - και σε διάφορα μεγέθη για να μπορεί να στολίσει ότι επιλέξει η φαντασία μας. Η διακοσμητική της αξία ανεκτίμητη και τώρα και πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, είτε αποφασίσετε να τη φάτε είτε όχι, πριν τη διακοσμήσετε κάπου στο χώρο σας θα πρέπει να την αποξηράνετε είτε ολόκληρη, είτε τη φλούδα της. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Την πλένετε με νερό και σαπούνι, την περνάτε με ξύδι για να σκοτωθούν οι παθογόνοι οργανισμοί και ύστερα την αφήνετε στον ήλιο για τρεις εβδομάδες περίπου. Τέλος την περνάτε με ένα σπρέι αδιαβροχοποίησης  για γυαλάδα και προστασία.

Από κει και πέρα οι επιλογές σας είναι άπειρες.

Δείτε το gallery που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

 

Η δική μου επιλογή η κολοκύθα ως γλάστρα. Βάλτε στον πάτο της αποξηραμένης κολοκύθας χαλίκια για αποστράγγιση και μετά προσθέστε χώμα και τα φυτά της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως κασπώ  τοποθετώντας ολόκληρη τη γλάστρα μέσα στην κολοκύθα. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα Χρυσάνθεμα και η Καλούνα δένουν τέλεια με την κολοκύθα. 

Δείτε το gallary που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss