Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα κυκλάμινα

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα κυκλάμινα

Δεν νοείται φθινόπωρο και χειμώνας χωρίς ούτε ένα κυκλάμινο στο χώρο μας. Αυτό που μου αρέσει σε αυτά είναι η παρατεταμένη και συνεχόμενη ανθοφορία τους από το φθινόπωρο μέχρι και της αρχές της άνοιξης. Βασική τους δυσκολία... το πότισμα. Το κυκλάμινο δεν θέλει ούτε να είναι υπερβολικά υγρό, γιατί θα σαπίσει ο βολβός, αλλά ούτε και να στεγνώνει, γιατί μεταμορφώνεται σε μαραμένο πύργο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή αποστράγγιση και πότισμα με μέτρο. Αν παρόλα αυτά ένα πρωί βρείτε τα κυκλάμινά σας μαραμένα βαπτίστε τα σε ένα κουβά με νερό για αρκετή ώρα και να είστε σίγουρες ότι μετά από λίγες ώρες θα αναστηθούν. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Αν δείτε τα φύλλα τους να κιτρινίζουν μην βιαστείτε να τα ποτίσετε. Τα κυκλάμινα θέλουν να αερίζονται καλά και να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους. Στη λογική αυτή να προτιμάτε να αγοράζετε μεγάλα φυτά και όχι μικρά μικρά γλαστράκια. Ο συνωστισμός δεν τους αρέσει καθόλου. Θέλουν να είναι μόνα τους και να έχουν χώρο όπως ακριβώς και στη φύση.

Για πλούσια ανθοφορία κάνατε τακτική εφαρμογή λιπασμάτων για ανθοφόρα φυτά με βάση τις οδηγίες, που αναγράφονται στο λίπασμα που χρησιμοποιείτε. Τέλος, αντισταθείτε τον πειρασμό να διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο καθώς δεν τους αρέσει ούτε η ζέστη ούτε η ξηρασία. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook.

More for you

 
 

Don't Miss