Τα τυχερά φυτά για το 2018

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018

Τα τυχερά φυτά για το 2018
Η αγορά αυτές τις ημέρες είναι γεμάτη με γούρια για τη νέα χρονιά.  Άχρηστα αντικείμενα ή όμορφα σχεδιασμένα κοσμήματα πάνε και έρχονται, περιουσίες ξοδεύονται, τα περισσότερα καταλήγουν στο συρτάρι ή στα σκουπίδια. Έχω και εγώ αρκετά από αυτά να μου θυμίζουν τις χρονιές που πέρασαν. Δεν ξέρω αν μου έφεραν τύχη όμως. Τι είναι τύχη άραγε; Κατά τη γνώμη μου, θετική ενέργεια την οποία μπορεί να φέρει και η καλλιέργεια ενός φυτού στο χώρο μας. H χαρά του να το βλέπεις να μεγαλώνει και να ανθίζει. Ακόμη και αν δεν πιστεύετε στην τύχη, η φροντίδα των φυτών είναι πηγή θετικής ενέργειας, δημιουργίας και, για κάποιους, πηγή χαλάρωσης. Θα πρότεινα λοιπόν να βάλετε στο χώρο που ζείτε, ή και ακόμη να δωρίσετε, μεγάλη γιορτή που είναι σήμερα, ένα από τα φυτά που παραδοσιακά συνδέονται με το καλό Feng Shui.
 

Ιδού η βασική μας λίστα:

Πρώτο και καλύτερο το Μπαμπού (lucky bamboo). Ανθεκτικό φυτό που μας προτρέπει να είμαστε δυνατοί στις αντιξοότητες της ζωής.  Ακολουθεί το Bonsai που συνδέεται με την αρμονία και την ισορροπία στη ζωή μας. Η Σανσεβιέρια (sansevieria), που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στη ζεστασιά του τροπικού ήλιου όσο και στο σκοτάδι του υπογείου. Υπονοεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να μιμηθεί την αντοχή της Σανσεβιέρια καθώς διαβαίνει τη ζωή. Το Ανθούριο. Συμβολίζει την προστασία, συνοδεύεται με καλές ευχές και καλοσυνάτες επιθυμίες. Το Δεντρολίβανο. Η παράδοση λέει ότι είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και προστατεύει το σπίτι μας από τις ανεπιθύμητες επιρροές. Συμβολίζει τη φιλία και την πίστη στις ανθρώπινες σχέσεις. Η Κρασούλα με τις μεγάλες αποθήκες νερού που συμβολίζουν τη γεμάτη αγαθά ζωή μας. Τέλος, η Παχίρα που τα φύλλα της μοιάζουν με χέρια που θα φέρουν χρήματα ενώ οι πλεγμένοι κορμοί της θα τα παγιδεύσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube

More for you

Don't Miss