Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε κάθε κουζίνα

Τρίτη 09 Ιανουαρίου 2018

Τρίτη 09 Ιανουαρίου 2018

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε κάθε κουζίνα

Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην κουζίνα σας που συνήθως μαζεύουν αρκετή βρομιά και πολλές φορές τα αγνοείτε. Σίγουρα ο πάγκος, ο νεροχύτης και το ψυγείο είναι σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αλλά υπάρχουν μερικά ακόμα σημεία που καλό θα ήταν να τα καθαρίζετε τακτικά.

Τα χερούλια και τα κουμπιά του φούρνου Τα χερούλια και τους διακόπτες του φούρνου τα πιάνουμε συνεχώς όταν μαγειρεύουμε και πολλές φορές μπορεί να τύχει να τα πιάσουμε με βρώμικα χέρια. Καλό είναι να τα απολυμαίνετε, λοιπόν, τακτικά. Βγάλτε τους διακόπτες από τη θέση τους (αν αφαιρούνται) και βάλτε τους σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε τους στη θέση τους και περάστε από πάνω με ξίδι.

Αλατιέρα Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Πανεπιστήμιο της Virginia, αποδείχτηκε πως τα δοχεία με αλάτι και πιπέρι που βρίσκονται συνήθως πάνω στο τραπέζι της κουζίνας είναι γεμάτα με μικρόβια που προκαλούν κρυολογήματα.

Ξύλο κοπής Το ξύλο κοπής είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα. Άλλωστε εκεί κόβουμε τα ωμά κρέατα και τα κοτόπουλα αλλά και το ψωμί ή τα τυριά. Γι'αυτό θέλει άμεσο καθάρισμα μετά τη χρήση του ώστε να σκοτώνονται όλα τα μικρόβια.

Βιβλία μαγειρικής Τα βιβλία μαγειρικής αποτελούν συνήθως εστία μικροβίων. Για να τα καθαρίσετε ανακατέψτε 2 μέρη ξίδι με ένα μέρος νερό. Βυθίστε στο μείγμα ένα πανάκι και περάστε τις σελίδες με αυτό απαλά για να μην τα καταστρέψετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα διακοσμήσετε το βασικό στοιχείο του καθιστικού σας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
15 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss