Πώς πρέπει να τοποθετούμε το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο;

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πώς πρέπει να τοποθετούμε το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο;

Αν θέλετε να απολαμβάνετε τον καλύτερο νυχτερινό ύπνο, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως η θέση του κρεβατιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν το κρεβάτι σας είναι τοποθετημένο λάθος, τότε ίσως δεν ξεκουράζεστε όπως πρέπει. Πριν, λοιπόν, πάρετε την τελική σας απόφαση για το πού θα βάλετε το κρεβάτι σας, διαβάστε τα παρακάτω!

Feng Shui  Οι οπαδοί της Κινέζικης τέχνης του φενγκ σούι πιστεύουν πως η θέση του κρεβατιού έχει άμεση και σημαντική σχέση με την πόρτα του υπνοδωματίου. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρέπει να τοποθετείτε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από την πόρτα, με τρόπο, όμως, που να σας επιτρέπει να την βλέπετε. Είναι επίσης σημαντικό, να βάλετε το κρεβάτι σας σε ένα σημείο που δεν ευθυγραμμίζεται με την πόρτα, λόγω της ενέργειας που μπαίνει και μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πρακτικότητα Κάποια μικρά δωμάτια ή αυτά που έχουν πολλά ανοίγματα, όπως ντουλάπες, πόρτες μπαλκονιού και μπάνιο, ενδέχεται να υποδεικνύουν τη θέση του κρεβατιού, απλά και μόνο από την διάταξη που έχουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάλουν το πάνω μέρος του σε κάποιον τοίχο γιατί προσφέρει ευκολία για να στρώσουν κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα.

Παράθυρα Τα παράθυρα μπορούν να γίνουν ο φίλος, αλλά και ο εχθρός σας. Κατά τους ζεστούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό αεράκι όσο κοιμάστε, γι αυτό είναι καλή ιδέα να βάλετε το κρεβάτι κάτω από τα παράθυρα. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θέλετε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από τα παράθυρα, ειδικά αν η μόνωση δεν είναι και τόσο καλή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμα: 
Τα αντικείμενα που καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε κομοδίνο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss