Τρεις λόγοι για να πείτε όχι στα κομμένα λουλούδια

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τρεις λόγοι για να πείτε όχι στα κομμένα λουλούδια

Όσες έχετε διαβάσει το παραμύθι σίγουρα θα θυμάστε πόσο πολύ θύμωσε το Τέρας όταν ο πατέρας της Πεντάμορφης έκοψε ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο του για να ικανοποιήσει την επιθυμία της αγαπημένης του κόρης. Η αλήθεια είναι ότι τα λουλούδια δεν πρέπει να τα κόβουμε αλλά ούτε και να τα αγοράζουμε κομμένα. Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε οικολογική συνείδηση, νομίζω ότι μπορώ πολύ εύκολα να σας πείσω να μην ξανά αγοράσετε κομμένα λουλούδια για να στολίσετε το χώρο σας ή να τα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς προσφέρουν μειωμένη απόλαυσηαπαιτούν περισσότερη φροντίδα και τέλος κοστίζουν πολύ

  • Τα περισσότερα κομμένα λουλούδια διατηρούνται σε ψυγείο, τυχαίο άραγε; Μόλις βρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου οι μέρες τους είναι μετρημένες από μια έως τρεις. Αν επιμένετε στην αγορά κομμένων λουλουδιών, τουλάχιστον προτιμήστε αυτά που τα ανθοπωλεία τα έχουν εκτός ψυγείου, είναι πιο ανθεκτικά.
  • Η αλλαγή του νερού στο βάζο πρέπει να γίνεται σχεδόν καθημερινά, διαφορετικά το νερό μυρίζει άσχημα και αναπτύσσονται χιλιάδες παθογόνοι οργανισμοί που οδηγούν τα φυτά γρηγορότερα στη σήψη. Λίγη χλωρίνη στο νερό μπορεί να βοηθάει αλλά δεν μας απαλλάσσει από αυτόν τον μπελά που απαιτεί χρόνο. Αντιθέτως το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου συνήθως γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ακόμη και τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες. 
  • Υψηλό κόστος. Μια πλούσια ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20 ευρώ. Ξέρετε πόσα ανθοφόρα φυτά μπορείτε να αγοράσετε με 20 ευρώ που θα σας χαρίσουν άνθη για μήνες; Φυσικά δεν θα σας τα μαρτυρήσω όλα σήμερα. Κάτι πρέπει να έχω να γράψω την επόμενη Κυριακή!
  •  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube
 

More for you

 
 

Don't Miss