Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε μια ταπετσαρία

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε μια ταπετσαρία

Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι από αυτά τα πράγματα που όταν αποφασίζετε να το κάνετε δεν ακούγεται δύσκολο – μέχρι να το δοκιμάσετε.  Αν δεν έχετε μια ταπετσαρία ειδική στο να αφαιρείται εύκολα, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε στο μέσο μιας σκληρής μάχης που αποτελείται από δύο αντίθετες δυνάμεις – τον τοίχο και την ταπετσαρία. Εμείς, ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα όπλα που χρειάζεστε για να κερδίσετε τη μάχη αυτή.

Έχετε 3 βασικές επιλογές.

ταπετσαρία

Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν.

Διαλυτικά Τα χημικά διαλυτικά αφαίρεσης της ταπετσαρίας μπορεί να ακούγονται επικίνδυνα, αλλά τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα (ή έστω αρκετά από αυτά) είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι θα σας προσφέρουν τη μαγική λύση. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας που λέγεται «scorer», να ψεκάσετε το διαλυτικό και να αφαιρέσετε προσεκτικά την ταπετσαρία με μια σπάτουλα. Έχετε υπόψη σας πως το κόστος θα ανέβει αν έχετε πολλά δωμάτια.

ταπετσαρία

Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Ατμός Η αφαίρεση ταπετσαρίας με ατμό συνδυάζει τα πιο δυνατά στοιχεία και από τις δύο παραπάνω μεθόδους: το νερό και την θερμότητα. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όπως και με τις προηγούμενες τεχνικές, θα πρέπει να περάσετε την ταπετσαρία με το scorer πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως είναι απαραίτητος ένας ατμοκαθαριστής και το κόστος αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα.

Νερό Η απευθείας εφαρμογή ζεστού νερού πάνω στην ταπετσαρία είναι μια δημοφιλής και αρκετά λειτουργική τεχνική. Είναι επίσης και η πιο οικονομική, καθώς το κόστος περιορίζεται στην αγορά ενός μπουκαλιού ψεκάσματος, ενός scorer και μιας σπάτουλας. Το αρνητικό είναι πως ο ψεκασμός νερού πάνω στην ταπετσαρία κρύβει τον κίνδυνο να προκαλέσετε βλάβη στον τοίχο γιατί είναι δύσκολο να ελέγξετε την ποσότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Η αλλαγή που αξίζει να κάνετε στο σπίτι σας την άνοιξη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss