Γαρδένια Joy. Επιτέλους και μια εύκολη γαρδένια!

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 08 Ιουλίου 2018

Κυριακή 08 Ιουλίου 2018

 Γαρδένια Joy. Επιτέλους και μια εύκολη γαρδένια!

Όσες έχετε ασχοληθεί σοβαρά με την κηπουρική σίγουρα θα ξέρετε ότι όταν μιλάμε για γαρδένιες, τριανταφυλλιές, ορχιδέες, παχύφυτα, κάκτους κ.τ.λ., ουσιαστικά αναφερόμαστε σε τεράστιες οικογένειες φυτών οι οποίες εμπεριέχουν πολλά είδη με εντελώς διαφορετικές ιδιότητες αλλά και απαιτήσεις στη φροντίδα τους. Η γαρδένια δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Οι γνώσεις μας για το συγκεκριμένο φυτό συνήθως φτάνουν μέχρι τη διαφορά ανάμεσα στην κοινή γαρδένια που πωλείται σε ανθοπωλεία και φυτώρια, με αυτή του Πηλίου. Ένα ιδιότροπο φυτό, από τα πιο δύσκολα στην καλλιέργεια του (διαβάστε σχετικά εδώ).

Πριν από ένα χρόνο περίπου έφτασε στα χέρια μου ένα άλλο είδος γνωστό στον κύκλο των φυτωριούχων, ως γαρδένια joy. Την παρέλαβα φθινόπωρο. Οι φήμες έλεγαν ότι αντέχει στο πολύ κρύο και ότι είναι πολύ πολύ πιο εύκολη σε σχέση με την κοινή γαρδένια. Το χειμώνα που μας πέρασε δεν είχε όντως κανένα πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες παρ' ότι ήταν πολύ μικρό φυτό. Την άνοιξη όταν τα άνθη της μου έδειξαν το πρόσωπό τους τρελάθηκα. Όσο για την μυρωδιά της, πιο έντονη από αυτή της ξαδέλφη της. Μοσχοβολάει σαν παραγινωμένο ροδάκινο. Το άρωμα της όμως δεν είναι το μόνο της συγκριτικό πλεονέκτημα. Τα άνθη της διαρκούν περισσότερο, τα φύλλα της είναι μεγάλα και γυαλιστερά και τέλος δεν είναι καθόλου αρρωστιάρα. 'Έχοντας μπει πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, η ιδιαίτερη αυτή γαρδένια επιβεβαίωσε τη φήμη της εύκολης! 

Δυστυχώς στα φυτώρια και ανθοπωλεία δεν είναι ευρέως γνωστή. Η δική μου αγοράστηκε από την Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών. Θέλει επιμονή για να τη βρείτε αλλά αξίζει το κόπο. Η επόμενη αναζήτηση μου θα είναι η χρυσή γαρδένια.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss