Μικρή κουζίνα με έξυπνη οργάνωση

Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρή κουζίνα με έξυπνη οργάνωση

Όλα τα καλά… χωράνε!

  Η κουζίνα στην ελληνική οικογένεια είναι το κέντρο του σπιτιού, όσο μικρή και αν είναι για κάποιο λόγο μας αρέσει να στριμωχνόμαστε εκεί για να πιούμε τον καφέ μας και να κάνουμε πρωινή κουβεντούλα. Μια μικρή κουζίνα όμως μπορεί εύκολα να μοιάζει και σαν πολιορκημένη για αυτό η σωστή οργάνωση σε αυτό το νευραλγικό δωμάτιο του σπιτιού είναι απαραίτητη.

Οργάνωση τώρα!

  • Αδειάστε τα ντουλάπια σας και κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Αφαιρέστε σερβίτσια, τάπερ, σκεύη που έχετε να χρησιμοποιήσετε για χρόνια και κερδίστε έτσι απλά χώρο.
  • Κρεμάστε εσωτερικά στα ράφια των ντουλαπιών ειδικά μεταλλικά ράφια που χαρίζουν extra χώρο, ιδανικό για το ντουλάπι με τα μπαχαρικά που πάντα ξεχειλίζει από μικρά μπουκαλάκια.
  • Βάλτε μια θήκη για τα καπάκια στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού, εν συνεχεία στοιβάξτε τις κατσαρόλες την μία μέσα στην άλλη.
  • Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο. Κρεμάστε μια inox ράγα, όπου θα μπορείτε να βάζετε τα απαραίτητα αξεσουάρ του μαγειρέματος: κουτάλες, σπάτουλες και γενικά πράγματα που έχουν όγκο και δεν χωράνε μέσα στα συρτάρια. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ως πλάτη στον τοίχο μια μεταλλική επιφάνεια με μαγνήτη όπου μπορείτε να κολλάτε αντικείμενα.
  • Ανακαλύψτε εάν υπάρχουν εσοχές στους τοίχους και τοποθετήστε ράφια, εναλλακτικά για να κερδίσετε χώρο κάντε ντουλάπια το κενό μερος μεταξύ οροφής και επίπλου της κουζίνας , ή τοποθετείστε εκεί κουτιά που μπορούν να λειτουργούν και ως τροφαποθήκη.
  • Για να έχετε περισσότερο χώρο να κινηθείτε, ανταλλάξτε το τραπέζι σας με ένα πτυσσόμενο που κρέμεται από τον τοίχο. Μόλις τελειώνετε το πρωινό σας το κατεβάζετε και voila, διπλασιάζετε ο χώρος.
  • Κρατήστε στον πάγκο τα απαραίτητα αλλά σε μικρότερες συσκευασίες, όπως το λάδι (σε αδιαφανή συσκευασία), το αλάτι, ή κάποια μπαχαρικά που χρησιμοποιείται συχνά. Τον φούρνο μικροκυμάτων εάν δεν χωράει βάλτε τον σε ένα ράφι που θα φτιάξετε σε μια γωνιά που βολεύει.
  • Κρεμάστε ένα όμορφο καλάθι από το ταβάνι και βάλτε εκεί τα φρούτα σας, δίνοντας ένα έθνικ αέρα στην κουζίνα

More for you

 
 

Don't Miss