Πως να μετατρέψετε με μία κίνηση έναν ανιαρό χώρο σε απολαυστικό

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πως να μετατρέψετε με μία κίνηση έναν ανιαρό χώρο σε απολαυστικό

Το λευκό χρώμα είναι μια απόχρωση που συναντάται σε πάρα πολλά σπίτια - και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να δώσουν -διακριτικά- ζωή σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

Τραπεζαρία Μια μουντή και αδιάφορη τραπεζαρία μπορεί να αλλάξει τελείως χαρακτήρα. Αν της προσθέσετε ένα βάζο με πρασινάδα κι ένα ιδιαίτερο φωτιστικό. Δείτε πόσο διαφορετικός δείχνει ο χώρος και πόσο ζωντανός με την προσθήκη αυτής της απλής πράσινης ανθοδέσμης.

thehomeissue_prasino03

Σαλόνι: αν δεν είστε φαν της πολυχρωμίας δεν χρειάζεται να βάλετε ούτε πολύχρωμα μαξιλαράκια ούτε έντονους πίνακες ζωγραφικής. Βάλτε ένα βάζο με πρασινάδα πάνω στο τραπέζι του σαλονιού και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για να δώσετε ζωή στον χώρο. Το λευκό άλλωστε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει εξαιρετικά με το πράσινο. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα και αμέσως μετά ακολουθεί το πράσινο.

thehomeissue_prasino04

Κουζίνα Η κουζίνα είναι συνήθως ένας χώρος που το λευκό κυριαρχεί. Αν και πλέον αυτό τείνει να αλλάξει ωστόσο το λευκό φέτος έχει κάνει ένα δυναμικό comeback. Αν το έχετε υιοθετήσει και εσείς στην κουζίνα σας, δώστε του ζωντάνια τώρα που είναι καλοκαίρι, προσθέτοντας ένα βάζο με όμορφα λουλούδια σε λευκό και πράσινο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο θεωρείται το χρώμα της γονιμότητας και γύρω στο 1400 μ.Χ. χρησιμοποιούνταν πολύ σε νυφικά. Ωστόσο με τα χρόνια υπερίσχυσε το χρώμα της αγνότητας που είναι το λευκό.

thehomeissue_prasino05

Βάλτε σε διάφορες γωνιές της κουζίνας σας μικρά βάζα και μπολ με πράσινα και λευκά λουλούδια. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί αμέσως και θα αποκτήσει χρώμα.

thehomeissue_prasino06

Μπάνιο Φέτος τον χειμώνα είδαμε να γίνεται πολύ μόδα η διακόσμηση του μπάνιου, κάτι που θα δείτε να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε και στο μπάνιο σας λίγο χρώμα από πρασινάδα και λουλούδια; Πριν μερικά χρόνια δεν θα σας πήγαινε ποτέ το μυαλό να βάλετε την ανθοδέσμη που σας φέρανε οι φίλοι σας στο μπάνιο. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και συναντάμε πολύ συχνά μπάνια με όμορφες (έστω και διακριτικές) λουλουδάτες πινελιές.

thehomeissue_prasino01

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

More for you

 
 

Don't Miss