Ποιο χρώμα είναι απαραίτητο για ένα τέλειο feng shui;

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ποιο χρώμα είναι απαραίτητο για ένα τέλειο feng shui;

Το πορτοκαλί χρώμα χρησιμοποιείται πολύ για καλό feng shui και κυρίως όταν θέλουμε να φέρουμε το στοιχείο της φωτιάς σε ένα δωμάτιο, κάτι που ενισχύει την κοινωνικότητα και την οικογενειακή ζωή.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία το στοιχείο της φωτιάς μπαίνει στην καρδιά του σπιτιού, δηλαδή στο καθιστικό. Σε αυτό το δωμάτιο η οικογένεια έρχεται πιο κοντά και περνάει τον χρόνο της μαζί. Προσέξτε να βάλετε πορτοκαλί λεπτομέρειες στον χώρο σας αλλά μην το παρακάνετε γιατί κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Ένα δωμάτιο με μπόλικα χρώματα της φωτιάς θα δημιουργήσει εντάσεις και φασαρίες στην οικογένεια.

Τέτοια χρώματα είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το μοβ, το ροζ και το κίτρινο αλλά και οι αποχρώσεις τους όπως κοραλί, μανταρινί, φούξια και άλλα. Το πορτοκαλί χρώμα ενισχύει την κοινωνικότητα σε ένα σπίτι και δημιουργεί τις κατάλληλες προυποθέσεις για όμορφες συζητήσεις και ωραίες στιγμές με φίλους και οικογένεια.

3

Σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί στους εξής χώρους του σπιτιού: Νότια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά Στα νότια θα ενισχυθεί η φήμη σας, στα νοτιοδυτικά θα τα πάτε καλά σε θέματα αγάπης και γάμου και στα βορειοανατολικά θα ενισχυθεί η πνευματική ανάπτυξη. Κέντρο Στο κέντρο του σπιτιού (δηλαδή συνήθως στο καθιστικό) το πορτοκαλί χρώμα βοηθάει πολύ, καθώς η φωτιά σε αυτό το σημείο του σπιτιού ενεργοποιεί ένα από τα άλλα στοιχεία, αυτό της γης.

2

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το έντονο πορτοκαλί σε μεγάλες επιφάνειες στις εξής περιοχές: Δυτικά, βορειοδυτικά, ανατολικά, νοτιοανατολικά Στα δυτικά ενισχύονται τα παιδιά και η δημιουργικότητα, στα βορειοδυτικά βελτιώνονται η καλοσύνη και η ευλογία-ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε, στα ανατολικά στηρίζεται η υγεία και η οικογένεια, ενώ τέλος στα νοτιοανατολικά θα δείτε σημαντική βελτίωση στα χρήματα και την αφθονία.

thehomeissue_portokali03

Για να καταλάβετε καλύτερα τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί το feng shui δείτε το εξής παράδειγμα: Το κύριο στοιχείο των δυτικών χώρων είναι το μέταλλο. Η φωτιά όμως λιώνει το μέταλλο άρα σε αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη διακόσμησή σας μεγάλη ποσότητα χρωμάτων της φωτιάς. Το ίδιο ισχύει και με τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές που έχουν σαν στοιχείο το ξύλο. Και εκεί δεν θα πρέπει να βάλετε μπόλικο πορτοκαλί ή άλλα χρώματα της φωτιάς γιατί η φωτιά καίει το ξύλο.

Έτσι λοιπόν, σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αποφύγετε τα έντονα πορτοκαλί σε μεγάλες επιφάνειες. Μπορείτε ωστόσο να βάλετε ένα βάζο σε πορτοκαλί χρώμα ή μερικά κεράκια. Το πορτοκαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στην τραπεζαρία, την κουζίνα ή σε δωμάτια που παίζουν τα παιδιά σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

More for you

 
 

Don't Miss