Οργανώστε το family room μια για πάντα!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οργανώστε το family room μια για πάντα!

Κάντε το σαλόνι ή το καθιστικό σας να δείχνει πάντα έτοιμο για επισκέψεις.

Ίσως είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται πιο πολύ από κάθε άλλο. Εκεί είναι η τηλεόραση, οι κονσόλες παιχνιδιών των παιδιών, εκεί είναι που συγκεντρώνεται η παρέα, εκεί είναι που χαλαρώνετε και χουχουλιάζετε τα βράδια. Για αυτό ακριβώς τον λόγο οφείλετε να του δώσειτε και την πρέπουσα σημασία αλλά και την οργάνωση που σίγουρα θα χρειάζεται. Δείτε λοιπόν πως θα βρείτε χώρο για τα cd/dvd, τα βιβλία, τις συλλογές σας αλλά και τι θα κάνετε με εκείνα τα αντικείμενα που δεν σας χρησιμεύουν πια.

Επαναπροσδιορίστε την χρήση του χώρου

Όπως το υπνοδωμάτιο έτσι και το σαλόνι είναι από τα δωμάτια που πρέπει να τα κάνετε ελκυστικά. Κρατήστε τον χώρο για την χρήση που έχει και προσπαθήστε να μεταφέρετε δραστηριότητες που γίνονται εκεί σε ένα άλλο δωμάτιο ή εάν αυτό δεν γίνεται να βρείτε το κατάλληλο έπιπλο που θα τις καμουφλάρει όπως π.χ ένα γραφείο που κλείνει – κάτι σαν σύγχρονο secretare.

Ώρα για ξεσκαρτάρισμα

Σε αυτό το task τα κουτιά θα είναι ο σύμμαχος σας. Δώστε στο κάθε κουτί ένα ρόλο και αρχίστε να οργανώνετε το σαλόνι σας. Δημιουργήστε 4 κατηγορίες: «Άχρηστα αντικείμενα», «Για χάρισμα», «Χρήσιμα» και εκείνα με «Συναισθηματική αξία.»

Γίνετε ψυχροί οργανωτικοί εκτελεστές

Καταλόγους αγορών που έχουν λήξει, διπλά brochure από take away, περιοδικά, εφημερίδες, μισοπεθαμένα φυτά, αντικείμενα που έχουν σπασίματα, αντικειμενα που έχουν χάσει το ταίρι τους και γενικότερα κάθε τι που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως από τον χώρο.

Κράτα το χαλινάρι στις συλλογές σου

Εάν είσαστε αυτό που λέμε«μαζούλες» πρέπει να προνοήσετε ώστε οι συλλογές σας να μην κατακλύζουν τον χώρο. Ένα αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση σας τότε ήρθε η ώρα. Εάν λοιπόν έχειτε στο σαλόνι σας στολισμένες συλλογές από αντικείμενα που πλέον δεν συλλέγετε τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να τις αποχαιρετήσετε και να τις βάλετε σε ένα όμορφο κουτί ή απλώς να τις πουλήσετε/ χαρίσετε. Φροντίστε εάν είσαιστε συλλέκτες να έχετε και τον κατάλληλο χώρο ώστε να κάνετε display των ευρημάτων σας χωρίς όμως να γεμίζουν –και σκονίζουν- τον χώρο.

Δίσκος είναι και γυρίζει

Αλλά και γεμίζει τον χώρο. Τα άπειρα cd/DVD είναι ένα από τα πιο μεγάλα οργανωτικά προβλήματα στο σαλόνι. Συνήθως ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τα αποθηκεύσετε. Και εδώ είναι καλό να προχωρήσετε σε ένα ξεκαθάρισμα επιλέγοντας ανάμεσα κάποια απο τα αγαπημένο σας που θέλετε να κρατήσετε, και εν συνεχεία να εξοπλιστείτε με όμορφα και οικονομικά επιτοίχια ή μέσα σε συρτάρια cd/dvd racks ώστε καθετί να βρει τη θέση του.

Tips

• Εκμεταλλεύτείτε τον τοίχο σας. Βάλτε κρεμάστρες στην είσοδο για να μην κυκλοφορούν τα jacket στους καναπέδες. Εξοπλίστείτε με κρεμαστές παράλληλες στον τοίχο βιβλιοθήκες, κρεμάστε τις φωτογραφίες αντί να τις στολίσετε στο τραπέζι.

• Σιγυρίστε το χάος των τηλεκοντρόλ. Είτε συγκεντρώνοντας τα σε ένα συρτάρι του coffee table είτε αγοράζοντας μια θήκη που διαθέτει Velcro ενίσχυση και μπορείτενα τα κολλάτε στα πλαϊνά του καναπέ.

• Οργανώστε τα καθημερινά απαραίτητα. Κρατήστε σε μια γωνιά μόνο τα πιο πρόσφατα περιοδικά, βάλτε σε ένα όμορφο καλάθι τα μαλλιά για το πλέξιμο, τα playstation των παιδιών ή κάποιο άλλο χόμπι που διαθέτετε.

• Φροντίστε να μην αφήνετε αντικείμενα από εδώ και από εκεί. Πριν κοιμηθείτε βάλτε το καθετί στο δωμάτιο που ανήκει. Ενώ η ύπαρξη ενός όμορφου δίσκου ή κουτιού όπου θα ακουμπάτε τα κλειδιά και τα γυαλιά σας μόλις μπαίνετε θα σταματήσει την αέναη αναζήτηση τους.

• Για να μην δείχνει ο χώρος «μπουκωμένος» επιλέξτε οι μεγάλες επιφάνειες να είναι μονόχρωμες, π.χ το ριχτάρι του καναπέ, και δώστε χρώμα μέσα από τα αξεσουάρ του σπιτιού.

More for you

 
 

Don't Miss